ACTUALITATE 3 decembrie 2014

Camera Deputaților a adoptat Legea Bonelor

de Covasna Media | 121 vizualizări

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat, miercuri, o iniţiativă legislativă prin care meseria de bonă este recunoscută oficial. Proiectul de lege a fost votat cu 285 de voturi „pentru” și 3 voturi „împotrivă”.

Astfel, poate fi bonă persoana care are domiciliul sau reședința în România și este aptă din punct de vedere psihologic. De asemenea, nu poate fi bonă persoana care a săvârșit abuzuri în exercitarea profesiei, care locuiește cu o persoană condamnată definitiv, cea decăzută din drepturile părintești, e dependentă de alcool sau droguri. Potrivit legii, o bonă poată îngriji cel mult patru copii care au până în patru ani. Pentru a intra în vigoare, legea trebuie promulgată de președintele României.

„O lege în ceea ce privește exercitarea profesiei de bonă era o necesitate de mult timp și mă bucur că toți colegii au înțeles că trebuie să lăsăm deoparte interesele de partid și orgoliile personale pentru a ajunge la reglementări clare și ferme pe o temă foarte sensibilă. Din păcate în ultimii ani am tot văzut relatări în media sau ale unor părinți disperați referitoare la cazuri de persoane angajate pentru îngrijirea copiilor, dar care se dovedeau nepotrivite din punct de vedere moral sau profesional”, a declarat deputatul PNL Claudia Boghicevici, membră a Comisiei pentru muncă și protecție socială.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.