ACTUALITATE 24 februarie 2023

„Ca la 20 de ani”, fără permis de conducere: a furat o mașină, s-a plimbat toată noaptea, apoi a abandonat-o

de David Leonard Bularca | 1159 vizualizări

Un tânăr de 20 de ani, fără permis de conducere, a furat o mașină parcată într-o curte, a condus-o pe tot parcursul nopții dintre 6 și 7 februarie, apoi, dimineața, a abandonat autoturismul în apropierea curții de unde l-a furat. El au fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, a transmis, printr-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Covasna. 

„La data de 07.02.2023, un bărbat din comuna Brețcu a sesizat furtul unui autoturism din curtea propriului imobil.

Constatând dispariția vehiculului, proprietarul a ieșit în stradă cu intenția de a se deplasa la o unitate de poliție pentru a semnala fapta și a descoperit că autoturismul era parcat, având cheile în contact.

Din cercetările efectuate de către polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale s-a stabilit că, la data de 06.02.2023, în jurul orelor 22.00, un tânăr de 20 ani a intrat în curtea imobilului aparținând persoanei în cauză de unde a sustras autoturismul, folosindu-se de cheile lăsate în contact”, conform comunicatului de presă. 

După ce a condus toată noaptea pe raza localităților Lemnia, Brețcu și Târgu Secuiesc, tânărul a abandonat mașina în apropierea locului de unde a furat-o. 

„Tânărul a condus autoturismul, în cursul nopții, pe raza localităților Lemnia, Brețcu și Târgu Secuiesc, fără a poseda un permis de conducere valabil, iar în dimineața zilei de 07.02.2023 a abandonat autoturismul. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, se mai arată în aceeași sursă citată anterior.

Recomandări de la polițiști

În acest context, pentru a nu deveni victimele unor astfel de infracțiuni, polițiștii covăsneni au o serie de recomandări pentru proprietarii de mașini:

  • oricând părăsiți autovehicul, să vă asigurați că acesta este încuiat, iar portierele și geamurile sunt închise complet. 
  • să vă încuiați autovehiculul chiar dacă îl părăsiți pentru o scurtă perioadă de timp (spre exemplu, pentru a plăti contravaloarea combustibilului achiziționat) sau îl parcați în curtea unui imobil, într-o parcare/garaj privat sau al unei instituții.
  • este important să nu lăsați în autoturism sume de bani, portofele, bijuterii, electronice sau orice alte obiecte valoroase, iar dacă aveți bagaje sau cumpărături să le depozitați în portbagaj și să nu le lăsați la vedere pe banchetele autoturismului. 

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.