ACTUALITATE 19 februarie 2014

Buget mai mare pentru Teatrul Andrei Mureşanu în 2014

de Monica Vrânceanu | 148 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat miercuri bugetul Teatrului Andrei Mureșanu (TAM), prevăzând totodată o sumă exactă pentru Festivalul Internațional de Teatru Atelier, în cadrul proiectului „Sfântu Gheorghe – Capitala Culturală a Ținutului Secuiesc”.

Bugetul TAM pentru acest an va fi de 980.000 de lei, din care CL va suporta 850.000 de lei, urmând ca restul sumei să fie completat din încasări și alte proiecte ale Teatrului.

În raportul de specialitate depus la Consiliu de către managerul Dan Țopa, s-a arătat că TAM va continua linia spectacolelor calitative și de promovare a valorilor culturale românești sau internaționale, fiind subliniate însă totodată și cheltuielile materiale pe care le impune funcționarea unei instituții de cultură. De altfel, sumele prevăzute au vizat Sala Arta, dar și sediul actual (încă) al administrației Teatrului, căci instituția nu s-a mutat încă din moment ce viitorul sediu nu e modernizat și reabilitat.

Bugetul din acest an e mai mare decât cel din 2011 cu aproape 200.000 de lei. În plus, consilierii locali au aprobat și 400.000 de lei pentru proiectul „Sfântu Gheorghe – Capitala Culturală a Ținutului Secuiesc”. De aici urmează ca 50.000 de lei să fie direcționați către Festivalul Internațional de Teatru Atelier realizat de dramaturgul Radu Macrinici și care va avea loc în luna iunie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.