ACTUALITATE 24 septembrie 2010

Blocul Sing-Sing s-a înglodat în datorii

de Monica Vrânceanu | 108 vizualizări
Datoriile locatarilor din blocul social Sing-Sing se măresc de la o zi la alta în ceea ce privește utilităţile, cele mai mari sume fiind cele de pe facturile la curentul electric. Numai în ultimele două luni, cei de la Sing-Sing au acumulat o datorie de 150.000 de lei, unii dintre locatari având facturi uriașe către Electrica. Directorul Direcţiei pentru Asistenţă Socială (DAC), Tanko Vilmos, spune că

Datoriile locatarilor din blocul social Sing-Sing se măresc de la o zi la alta în ceea ce privește utilităţile, cele mai mari sume fiind cele de pe facturile la curentul electric.

Numai în ultimele două luni, cei de la Sing-Sing au acumulat o datorie de 150.000 de lei, unii dintre locatari având facturi uriașe către Electrica.

Directorul Direcţiei pentru Asistenţă Socială (DAC), Tanko Vilmos, spune că 80% dintre locatarii de la Sing-Sing au probleme atunci când vine vorba de achitarea la zi a facturilor, cauza principală a acestei situaţii fiind aceea că, în trecut, Consiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe suporta plata utilităţilor, iar oamenii s-au obișnuit cu asta.

„În evoluţia acestui bloc social a existat o lungă perioadă în care utilităţile erau plătite de către CL, iar acesta acum fie nu mai vrea sau nu mai are pur și simplu de unde să plătească, fiind vremuri de criză. Există și o hotărâre a CL, adoptată în urmă cu câteva luni, care prevede clar că locatarii își vor plăti propriul consum, în caz de acumulare a unei datorii de peste 1.000 de lei riscând să fie evacuaţi. Din păcate, anularea unei obișnuinţe durează și nici resurse financiare nu sunt, vorbind de cazuri sociale”, a explicat Tanko Vilmos.

Consumă peste capacitatea de plată

Acesta a explicat că datoria uriașă de 150.000 de lei la lumină se explică printr-un consum foarte mare, din cauză că oamenii folosesc energia electrică pentru orice, inclusiv pentru gătitul pe reșou; se pare că, dintre toţi locatarii, trei familii au cele mai mari facturi, dar pe lângă acestea mai există și alţii cu restanţe mai mici care însă s-au adunat și s-au tot adunat.

Directorul DAC a explicat că a iniţiat deja discuţii cu Electrica, astfel încât să se poată încheia o plată eșalonată a facuturilor, evitându-se tăierea curentului electric sau evacuarea oamenilor.

După un control surpriză efectuat vară la blocul Sing-Sing, primarul Antal Arpad a opinat că aici sunt multe nereguli legate de locatari şi de modul în care aceştia înţeleg să respecte prevederile legale prin care au obţinut locuinţe sociale. În acest context, Antal Arpad a afirmat că unii locatari de aici lucrează în străinătate, câștigând sume decente care nu justifică ocuparea locuinţelor sociale. În acest sens, primarul a promis o analiză atentă a fiecărui caz, astfel încât să se poată ajunge la concluzii exacte pe baza cărora să se poată lua decizii legate de beneficiarii celor 106 camere din bloc. În blocul social Sing-Sing din cartierul Ciucului, construit şi amenajat de către municipalitate în urmă cu câţiva ani, locuiesc oficial la ora actuală 470 de persoane.

Locuinţele de aici au fost acordate în baza întocmirii de către solicitanţi a unor dosare, fiind vorba de cazuri sociale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
Misi, 27 septembrie 2010
Asta e tiganimea si din pacate in toata tara e aceeasi situatie.Masuri ar trebui luate de legiuitori,sa nu se mai dea ajutoare sociale etc.
''panoramix'', 25 septembrie 2010
AI DREPTATE PRIMARE !
''panoramix'', 24 septembrie 2010
Mare parte din cei care locuiesc in caminul social sant intradevar ”nevoiuasi”care isi duc traiul de pe o zi pe alta lucrand cu ziua la ”negru”’,cealalta parte insa ,se incadreaza in citeste integral
Primar_la_Hetea, 24 septembrie 2010
Tiganii se mai plang ca sunt discriminati in Romania. Nu muncesc, nu platesc impozite, taxe, cheltuielile curente, primesc o caruta de banii din ajutoare sociale,traiesc in mizerie si produc tone de citeste integral
Misi, 24 septembrie 2010
pentru Maria ANDREESCU:incearca tu draguto sa alungi macar un tigan de langa lada de gunoi.nu vezi ca si la cei care sunt alungati din franta li se ia apararea?
Maria ANDREESCU, 24 septembrie 2010
SA-I DEA PE TOTI AFARA, SA SE DUCA UNDE OR VEDEA CU OCHII, SI SA FACA "DOMNUL"(CRED CA E CAM MULT SPUS) PRIMAR DIN CLADIREA SING/SING-ULUI UNA DE FIRME. MACAR AR MAI CRESTE SI ORASUL ASTA NENOROCIT. citeste integral
Maria ANDREESCU, 24 septembrie 2010
PRIMARUL ASTA AL NOSTRU, DESTEPT FOC, AR TREBUI SA-I DUCA NAIBII PE TIGANII ASTIA UNDEVA LA MARGINEA ORASULUI LANGA PADURE. SA-I MUTE PE TOTI IN ORKO. NU MAI AI CURAJUL SA IESI DIN CASA DIN CAUZA citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.