ACTUALITATE 17 noiembrie 2020

Blocatoare care vor restricționa accesul mașinilor, montate în Piața Centrală

de Daniela Luca | 1535 vizualizări

Lucrările ar trebui să se finalizeze săptămâna aceasta 

În Piața Centrală din Sfântu Gheorghe, în apropierea trecerii de pietoni de lângă restaurantul Tribel, se lucrează la montarea unor blocatoare care vor avea rolul de a restricționa accesul autovehiculelor. Aceasta este unica soluție pentru șoferii care încă n-au înțeles că nu au voie să circule pe acolo, spun autoritățile locale. Totodată, se lucrează și la cele mai circulate treceri de pietoni din oraș. Acestea vor fi iluminate mai puternic în perioada următoare. 

Viceprimarul Tóth-Birtan Csaba ne-a spus că săpăturile de lângă trecerea de pietoni din apropierea restaurantului Tribel se fac pentru accesul la rețeaua electrică, la care vor fi conectate blocatoarele pentru mașini. 

„Vor fi niște blocatoare care sunt asemănătoare cu cele de deasupra Prefecturii. Sunt niște balize care printr-un remote control (n.red. control de la distanță) pot fi reduse la nivelul pământului și atunci pot să treacă mașinile și pot fi ridicate și atunci blochează accesul mașinilor. Aici în centru, mai ales de când nu avem Poliția Locală, nu putem să blocăm altfel accesul mașinilor care n-au ce căuta acolo. Săpăturile se fac pentru cablaje, pentru a monta aceste blocatoare. Acolo trecerea de pietoni este în același loc cu accesul de mașini în Piață și din acest motiv este săpat mai mult și bineînțeles până la clădiri pentru a asigura legătura la rețeaua de electricitate. Dacă va fi vorba de un eveniment organizat, atunci pe durata evenimentului sau înainte de eveniment, pentru aprovizionare, se va permite accesul. Erau mașini care efectiv în timpul zilei se urcau în piață”, ne-a declarat Tóth-Birtan Csaba. 

Conform acestuia, lucrările ar trebui să se finalizeze săptămâna aceasta, miercuri sau joi.

Totodată, săpături se fac și lângă cele mai circulate treceri de pietoni din reședința de județ. Autoritățile locale spun că acestea vor fi iluminate mai puternic pe semnalul verde al semaforului.  

„La semafoare se montează iluminat suplimentar pentru treceri de pietoni. Nu la toate, dar la trecerile care sunt mai periculoase și cu flux mai mare de pietoni. Așa este de exemplu la trecerea de pietoni de vizavi de magazinul Sugas. Când se face lumină verde și pot să treacă pietonii, atunci se aprinde o lumină cu o intensitate mare și este iluminată foarte bine toată trecerea de pietoni, iar când e roșu atunci se stinge”, ne-a mai spus Tóth-Birtan Csaba. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.