ACTUALITATE 30 iulie 2010

Bilanţul inundaţiilor din luna iulie în Covasna: Un deces, 2.800 de gospodării şi 252 de locuinţe afectate de ape

de Monica Vrânceanu | 49 vizualizări
Prefectura Covasna a finalizat centralizarea datelor referitoare la pagubele pe care le-au făcut inundaţiile din luna iulie în întregul judeţ Covasna, iar acestea arată o adevărată desfăşurare de forţe în ceea ce priveşte intervenţiile şi pagube materiale considerabile. Din păcate, pagubele nu sunt doar de ordin material, o femeie din Belin pierzându-şi viaţa după ce a fost luată de viitură. Numărul persoanelor

Prefectura Covasna a finalizat centralizarea datelor referitoare la pagubele pe care le-au făcut inundaţiile din luna iulie în întregul judeţ Covasna, iar acestea arată o adevărată desfăşurare de forţe în ceea ce priveşte intervenţiile şi pagube materiale considerabile.

Din păcate, pagubele nu sunt doar de ordin material, o femeie din Belin pierzându-şi viaţa după ce a fost luată de viitură.

Numărul persoanelor evacuate la inundaţiile din întregul judeţ se ridică la 43, în vreme ce cel al localităţilor afectate de ploile necontenite la 70. În cele 70 de localităţi, există 2809 gospodării şi 252 de locuinţe afectate de ape - două dintre acestea aflându-se în pericol de prăbuşire.

Nici obiectivele social-economice nu au scăpat de furia apelor, peste 20 fiind afectate, printre acestea numărându-se clădirea Casei cu Arcade şi cea a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, subsolul acesteia din urmă fiind inundat la începutul lunii, astfel distrugându-se o parte din arhivele Casei Judeţene de Pensii.

Aproape 5.000 de hectare inundate

Agricultura are la rândul său de suferit, după ce ploile au inundat 3.523  hectare de teren arabil, 1.343 hectare de păşuni şi fâneţe, precum şi sute de kilometri de drumuri forestiere sau comunale. Mai mult de 1.446 de fântâni au fost compromise de apele furioase, dar şi 26 de poduri şi 83 de podeţe.

La fiecare inundaţie, autorităţile au intevenit cu sprijinul a 767 de oameni de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, 99 de poliţişti, 172 de jandarmi, 28 de  autoturisme, 56 autospeciale şi trei bărci.

Referindu-se la paşii următori, prefectul Gyorgy Ervin a declarat că autorităţile îşi pun mare parte din speranţe în vizita pe care ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, o efectuează astăzi în judeţul Covasna.

„Sperăm ca domnul ministru Borbély László să vină cu veşti bune şi cu o listă detaliată a sumelor alocate de Guvern pentru pagubele produse de inundaţii în judeţul Covasna”, a punctat prefectul.

De la începutul acestui an, judeţul nostru a fost afectat constant de ploile care au dus la inundaţii de proporţii - cele mai impresionabile fiind cele de la Baraolt, Sfântu Gheorghe şi Belin - Belin Vale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.