ACTUALITATE 18 ianuarie 2019

Bazin Olimpic până în 2022, la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1232 vizualizări

Finanțarea ar putea veni de la Compania Națională de Investiții (CNI), spune primarul

Municipiul Sfântu Gheorghe ar putea avea, până în 2022, un bazin de înot nou-nouț, la standarde olimpice, potrivit primarului Antal Árpád, dacă se aprobă finanțarea prin Compania Națională de Investiții. Chiar dacă nu se știe exact nici unde va fi amplasat, autoritățile se gândesc să îl construiască în Cartierul Simeria, pe terenurile din spatele Bazei Sportive.

Am deja discuții la nivelul Companiei Naționale de Investiții și sper că anul acesta intră în program, se licitează și atunci, practic, dacă anul acesta se poate contracta lucrarea, în doi ani se va finaliza, deci de la semnarea contractului. Este aceeași construcție ca și cu Arena Sepsi. Va fi o co-finanțare din partea municipalității”, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Antal Árpád.

Locația exactă nu este stabilită, însă este sigur că baza de înot va fi în Cartierul Simeria.

„Vom face un singur teren din toate (n.red. loturile de teren ale primăriei din jurul bazei sportive) și va fi teren suficient să construim baza de înot. Este și parcare lângă, deci ar avea acces tinerii și copiii, dar nu numai”, a mai explicat primarul.

În urmă cu aproape un an, edilul declara că pierderile generate de actuala bază de înot se ridică anual la peste un milion de lei. Tot atunci, Antal Árpád a punctat că o analiză a demonstrat că modernizarea acestei baze ar fi mai scumpă decât construirea uneia noi, moderne.

Cu baza existentă sunt foarte multe probleme. Este o construcție veche, neeconomicoasă, din foarte multe puncte de vedere. Vom vedea ce vom face cu bazinul respectiv. Prioritatea noastră este să facem un bazin olimpic la nivelul standardelor din secolul XXI”, a spus primarul.

Totuși, propunerea construirii unei noi baze de înot nu a fost foarte bine primită de cetăţeni anul trecut, când în cadrul unui sondaj făcut de Primărie proiectul s-a situat pe locul al doilea în topul proiectelor „neimportante”. Sondajul a fost realizat pe site-ul Primăriei și atunci au răspuns doar 1.327 de cetăţeni din cei aproape 54.000 de locuitori ai municipiului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.