ACTUALITATE 8 septembrie 2010

Bate vântul în pensiuni

de Ana Sidon | 55 vizualizări
„Vacanța la țară” nu a prins prea bine în rândul pensiunilor, astfel că numai trei proprietari din judeţ s-au înscris în program. În schimb, suntem cei mai buni din țară la gătit Zilele mai reci de toamnă, apropierea noului an școlar sau pur și simplu încheierea sezonului au golit pensiunile din județ, cel puțin până la sărbătorile de iarnă. Nici programul „Vacanța la țară”, lansat în data de 1 septembrie, nu a atras prea multe pensiuni din județul nostru. Potrivit președintelui organizației Covasna a Asociației Naționale pentru Turism Rural, Economic și Cultural (ANTREC), Daragus Attila, doar

„Vacanța la țară” nu a prins prea bine în rândul pensiunilor, astfel că numai trei proprietari din judeţ s-au înscris în program. În schimb, suntem cei mai buni din țară la gătit

Zilele mai reci de toamnă, apropierea noului an școlar sau pur și simplu încheierea sezonului au golit pensiunile din județ, cel puțin până la sărbătorile de iarnă.

Nici programul „Vacanța la țară”, lansat în data de 1 septembrie, nu a atras prea multe pensiuni din județul nostru. Potrivit președintelui organizației Covasna a Asociației Naționale pentru Turism Rural, Economic și Cultural (ANTREC), Daragus Attila, doar trei proprietari de pensiuni s-au înscris cu oferte în acest sens.

„Este puțin, dar să vedem și care este cerința. Este destul de rece și noi fiind la munte... Nu prea se înghesuie oricum turiștii în această perioadă, dar e bine că suntem prezenți în acest program și așteptăm turiștii”, a afirmat Daragus.

Acesta a precizat că în prezent pensiunile din județ sunt goale, având în vedere încheierea sezonului și apropierea începerii noului an școlar.

Primii la gastronomie

Pe de altă parte, județul nostru a reușit să obțină o Margaretă de Aur la capitolul gastronomie, în cadrul Târgului de Turism care a avut loc la Albac, în Apuseni.

Târgul include mai multe categorii, iar la gastronomie premiul I a revenit Pensiunii Cetate, din Balvanyos, a afirmat Daragus Attila.

„Au existat mai multe nominalizări. Acest premiu înseamnă că suntem acolo, în top, pe paleta turismului rural. Combinăm bucătăria română, străină, secuiască, și combinația aceasta dă roade”, a mai spus primarul din Turia.

În comuna Albac din județul Alba s-a desfășurat în perioada 4-5 septembrie cea de-a VI-a ediţie a „Târgului Naţional de Turism Rural”, care a reunit aproximativ 2.500 de vizitatori pentru cele două zile de manifestări organizate în Căminul Cultural şi Sala de Sport.

Târgul a avut ca obiectiv dezvoltarea turismului rural prin intervenţia actorilor principali din domeniul turismului - agenţii de turim, pensiuni, administraţii locale, formatori de opinie, presă de specialitate, turişti.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.