ACTUALITATE 29 septembrie 2023

Bărbat arestat pentru furt de mașini

de Covasna Media | 1927 vizualizări

La data de 27 septembrie 2023, în jurul orei 03:00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Secuiesc, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, au observat un autoturism care a părăsit parcarea neamenajată a unei fabrici din municipiul Târgu Secuiesc. 

La semnalul regulamentar de oprire efectuat de echipajul de poliție, conducătorul autoturismului a accelerat, continuîndu-și deplasarea către ieșirea din municipiul Tîrgu Secuiesc, spre DN 11, localitatea Lunga.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, iar pe timpul deplasării mașina a acroșat autospeciala de poliție, după care a părăsit partea carosabilă ajungând în șant. Persoanele din mașină, doi bărbați, au fugit într-un lan de porumb din apropierea drumului. 

În aceeși zi, în jurul orei 11:00, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un vehicul, parcat pe raza localității Lunga, cu cheile de pornire în contact, a dispărut din fața unui imobil. 

În urma activităților investigative desfășurate, polițiștii au depistat unul dintre bărbați pe raza localității Lunga, în apropierea imobilului de unde a fost sustras vehiculul parcat. Cel de al doilea bărbat, cu vârsta de 25 de ani, a fost interceptat în trafic, la volanul vehiculului dispărut.

Din verificări a rezultat că autoturismul implicat în coliziunea cu autospeciala de poliție ar fi fost sustras de pe raza localității Codlea, iar bărbatul de 25 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Acesta din urmă a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul I.P.J. Covasna. 

La data de 28 septembrie 2023, Judecătoria Târgu Secuiesc a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de polițiști pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor comiterii faptelor în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de furt calificat, furt în scop de folosință și conducere fără permis.

Facem precizarea că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursă: Comunicat de presă IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.