ACTUALITATE 16 februarie 2015

Bani mai mulţi pentru sportul covăsnean

de Székely Emőke | 113 vizualizări

Consiliul Județean Covasna a votat luni un proiect de hotărâre care prevede sumele alocate pentru sport în 2015. Este cel mai mare buget pe sport din istoria administraţiei judeţene, suma totală fiind de 1.239.000 lei, la care se vor mai adăuga 150.000 de lei care se vor duce la înființarea unei echipe de handbal.

„Anul acesta Consiliul Județean Covasna a alocat pentru diferite proiecte sportive 600.000 de lei. Numărul proiectelor depuse a fost de 97, față de 126 în 2014, scăderea se datorează faptului că fiecare club sportiv sau asociație sportivă a putut depune un număr maxim de 3 proiecte. În afară de asta am alocat 100.000 de lei pentru reabilitarea terenurilor de sport, iar pentru echipa de baschet Sepsi-SIC am dat 539.000 lei. De asemenea, intenționăm să ajutăm Sepsi-SIC cu alți 150.000 de lei, bani pe care îi vor folosi anul acesta pentru o echipă de handbal” – a declarat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

La conferința de presă susținută pe tema banilor pe sport au participat și reprezentanții celor două cluburi de futsal care evoluează în Divizia A, Farkas Attila (antrenor FC Sepsi) și Dobozi Levente (antrenor-jucător la KSE Târgu Secuiesc), președintele secției de baschet de la KSE Târgu Secuiesc, Lénárt Adolf, managerul Sepsi-SIC, Rusz István, președintele Asociației Județene de Fotbal Covasna, Oláh József, și consilierul județean Ambrus József.

FC Sepsi a primit pentru acest an 80.000 de lei de la CJ, iar antrenorul Farkas Attila a spus că scopul lor este clasarea pe podium la finele sezonului. Cei de la KSE Târgu Secuiesc au primit de la județ mai mulți bani, 95.000 de lei.

„Este pentru prima dată când primim mai mulți bani decât FC Sepsi. Recunoaștem că nu suntem la nivelul lor, ei au și vechime mai mare, dar ne străduim. Am încercat strategia de a aduce jucători din Spania, nu ne-a ieșit, astfel în urmă cu câteva zile am adus un antrenor din Spania, și sperăm că vom reuși să învățăm cât mai multe de la el” – a declarat Dobozi Levente.

Managerul Sepsi-SIC, Rusz István, a subliniat faptul că atât echipa de baschet, cât și conducerea clubului au căpătat experiență, iar pentru acest sezon și-au propus să obțină o medalie atât în Cupa României, cât și în Liga Națională. Președintele secției de baschet a KSE Târgu Secuiesc, Lénárt Adolf, a spus că scopul lor este creșterea de generații de baschetbaliste, lucru care poate fi benefic pentru Sepsi-SIC întrucât tinerele baschetbaliste talentate ar putea evolua la echipa din Sfântu Gheorghe.

În ceea ce privește fotbalul, FC Zagon a primit suma de 150.000 de lei, iar alte 17 echipe care evoluează în campionatul județean vor primi câte 2.000 de lei.

„Sper că în anii următori numărul echipelor care vor depune proiecte va fi mai mare. La AJF am reușit anul acesta să organizăm campionate pe mai multe grupe de vârstă, însă ne confruntăm cu unele probleme. Una dintre ele este aceea că Federația Română de Fotbal cere ca jucătorii să aibă asigurare medicală la toate categoriile de vârstă. Este o problemă pentru că în fotbal accidentările sunt la ordinea zilei, iar copiii nu mai sunt lăsați la antrenament de părinți dacă aceștia trebuie să achite contravaloarea serviciilor medicale. Încercăm să găsim o soluție în acest sens” – a explicat președintele AJF Covasna, Oláh József.

Echipa de fotbal OSK Sfântu Gheorghe nu a primit bani de la județ, consilierul Ambrus József ne-a declarat că motivul este acela că reprezentanții clubului nu au depus la timp documentația necesară.

„Lucrurile se mișcă într-o direcție bună în ceea ce privește sportul în județul Covasna. În 2005 bugetul pe sport al județului era de 45.000 de lei, iar în 2008, când suma s-a mărit considerabil, nu aveam nicio echipă de primă ligă. Cred însă că avem nevoie de o strategie județeană pe sport, strategie ce trebuie elaborată cu CSM și DJST, însă cred de asemenea că lucrurile vor merge cu adevărat bine când DJST va fi în subordinea Consiliului Județean, iar CSM în subordinea Consiliului Local Sfântu Gheorghe” – a declarat Ambrus József, subliniind însă că relația dintre instituțiile amintite mai sus este la ora actuală una foarte bună.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.