Balul portului la întorsureni, popular din toate punctele de vedere
Circa 250 de persoane vor participa la „ Balul Portului Popular” de la Căminul Cultural din Brădet, care va avea loc sâmbătă, 18 februarie, de la ora 20. Numărul de cereri venite către organizatori a fost atât de mare, încât o parte au fost chiar refuzate, din lipsă de spaţiu. Chiar dacă cea mai mare parte a participanţilor este din zona Întorsurii Buzăului şi Brădet, pe listă s-au înscris şi persoane din Sfântu Gheorghe, Teliu şi Braşov.
„Ne mai trebuia încă un Cămin Cultural pentru cererea pe care am avut-o. Din păcate, deşi mi-aş fi dorit, nu am putut să accept pe toată lumea pentru că nu putem depăşi capacitatea sălii, de 250 de locuri. În plus, avem nevoie şi de loc de dans. (...) Mă bucur foarte mult că lumea reacţionează la acest eveniment cultural. Dincolo de faptul că este un moment de întâlnire şi socializare, apreciez această dorinţă a oamenilor de a îmbrăca cu mândrie portul popular. Sperăm să reuşim să organizăm acest tip de eveniment şi la Floroaia Mare şi, de ce nu, şi la Întorsura. Ar fi benefic să fie cât mai multe evenimente de acest gen în care se păstrează atât tradiţia jocului popular românesc şi implicit a costumului popular. Faptul că tot mai multă lume vrea să îşi coasă sau să îşi cumpere costume tradiţionale, mai mult sau mai puţin autentice, este lucru mare”, ne-a declarat organizatorul evenimentului, directorul Casei de Cultură din Întorsura Buzăului, de care aparţine şi Căminul Cultural din Brădet, Costică Oltean.
Muzica balului va fi asigurată de formaţia locală „Diatonic”.
„Prezenţa la Bal este obligatorie în costum popular (măcar o componentă din acesta). Pentru bună dispoziţie şi putere de dans, participanţii vor aduce cu ei ceva „de-ale gurii” (gustare rece, prăjituri, băutură etc.)”, arată anunţul evenimentului.
Anul acesta se organizează cea de-a treia ediţie a Balului Portului Popular la Căminul din satul Brădet şi în fiecare an sala a devenit la fel de neîncăpătoare.
Evenimentul este organizat de Primăria oraşului şi Casa de Cultură Întorsura Buzăului, Căminul Cultural din Brădet şi Asociaţia „Cununa Carpaţilor”.