ACTUALITATE 2 februarie 2012

Baie la copcă la -22 de grade

de Mediafax | 119 vizualizări

Preşedintele Asociaţiei Rara Avis, Kelemen Laszlo, a făcut ieri baie în lacul de la Reci.

Preşedintele Asociaţiei Ornitologice Rara Avis, Kelemen Laszlo, a făcut miercuri baie la copcă în lacul de la Reci, pentru a-şi întări sistemul imunitar şi a-şi menţine sănătatea, în condiţiile în care în zonă erau minus 22 de grade Celsius.

Kelemen Laszlo a declarat că a decis abia miercuri dimineaţă ca aceasta să fie ziua în care va face baia, după ce a văzut că aceasta este ziua cea mai rece din iarnă.

„A fost o provocare şi pentru mine, este al patrulea an consecutiv când fac baie la copcă, dar în anii precedenţi nu a fost atât de frig ca astăzi”, a spus Kelemen.

Bărbatul a afirmat că în momentul în care a început să sape copca termometrul indica minus 22 de grade Celsius, iar apa avea 0,3 grade.

Pe lacul de la Reci, acesta a săpat în gheaţă, groasă de aproape 40 de centimetri, o gaură suficient de mare cât să încapă în ea.

„La minus 22 grade, cât erau în acel moment, cum am spart gheaţa repede s-a şi format la loc un strat subţire”, a afirmat bărbatul, adăugând că după mai multe reprize de scufundări a reuşit să stea în apă, până la brâu, aproape două minute.

Kelemen a adăugat că acesta este al patrulea an consecutiv în care face baie la copcă cu scopul de a-şi întâri sistemul imunitar şi de a-şi menţine sănătatea.

Covăsneanul a spus că anul viitor vrea să meargă la Întorsura Buzăului, unde este cel mai frig.

În judeţul Covasna, miercuri a fost a cincea zi consecutivă cu valori sub minus 26 grade Celsius.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.