ACTUALITATE 26 februarie 2010

Bad Boys Blue, Compact şi Puya la Zilele Sf. Gheorghe

de Covasna Media | 1091 vizualizări
26feb2010-zsfCea de-a 19-a ediţie a Zilelor Sfântu Gheorghe se va desfăşura, în acest an, în perioada 18-25 aprilie, iar Primăria muni­cipiului Sfântu Gheorghe estimează că va investi aproximativ 600.000 de lei în organizarea acestui eveniment. Potrivit organizatorilor Zilelor, Grubisics Levente şi Dancs Zsolt, 80% din programul Zilelor a fost deja conceput, ediţia din acest an dorindu-şi să aducă mai multe activităţi culturale

26feb2010-zsfCea de-a 19-a ediţie a Zilelor Sfântu Gheorghe se va desfăşura, în acest an, în perioada  18-25 aprilie, iar Primăria muni­cipiului Sfântu Gheorghe estimează că va investi aproximativ 600.000 de lei în organizarea acestui eveniment.

Potrivit organizatorilor Zilelor,  Grubisics Levente şi Dancs Zsolt, 80% din programul Zilelor a fost deja conceput, ediţia din acest an dorindu-şi să aducă mai multe activităţi culturale la Sfântu Gheorghe.

Astfel, programul cultural al Zilelor se va axa pe concerte şi teatru, fiind deja confirmată prezenţa la Sfântu Gheorghe a trei teatre şi diverşi artişti din Ungaria şi ducându-se tratative cu Teatrul Maghiar din Cluj, pentru aducerea pe scena de la noi a piesei „Trei Surori”, în regia lui Tompa Gabor, piesa care în 2009 a obţinut cele mai multe nominalizări - şapte la număr, pentru Premiile Uniter. Organizatorii susţin că, în total, Zilele Sfântu Gheorghe vor cuprinde 57 de manifestări culturale.

„În 2009 am avut evenimente de succes şi dorim ca anul 2010 să fie şi mai bogat, astfel încât să ridicăm săptămâna culturală a Zilelor oraşului, atât din punct de vedere calitativ cât şi cantitativ”, a declarat primarul municipiului, Antal Arpad.

Bad Boys Blue, Compact şi Puya

Zilele Sfântu Gheorghe se vor desfăşura în acest an în cinci locaţii - din punct de vedere al concertelor şi diverselor specta­cole. Astfel, vor fi amenajate cele două scene din 2009, în vreme ce alte astfel de activităţi vor avea loc fie pe scena Teatrului, fie la Sala Kamara, fie în sala Casei de Cultură a Sindicatelor, acest an fiind primul în care această instituţie se deschide celui mai mare eveniment de divertisment al oraşului. Zilele vor cuprinde dansuri, concerte ale diver­selor stiluri de muzică, piese de teatru, teatru de păpuşi, expoziţii, diverse ateliere şi parade, petreceri.

În week-end-ul de final al Zilelor, la Sfântu-Gheorghe vor concerta Bad Boys Blue, celebra formaţie disco-pop a anilor ’80,  trupa Compact - aflată în turneu naţional la împlinirea a 30 de ani de existenţă şi fostul membru al formaţiei La Familia, artistul hip- hop Puya. În ceea ce-i priveşte pe iubitorii folclorului românesc, aceştia o vor putea asculta la Sfântu Gheorghe pe Laura Lavric.

Parcul Central, fără evenimente

În ceea ce priveşte detaliile tehnice, organizatorii au dezvăluit că ediţia din acest an a Zilelor va muta jocurile pentru copii, precum şi caruselele, la Stadionul din Cartierul Simeria, urmând ca locul acestora - din faţa Casei cu Arcade, să fie preluat de către meşteşugari, astfel încât Parcul Central să rămână liber, fără nicio activitate.

Devenite o tradiţie a oraşului, Zilele Sfântu Gheorghe se sărbătoresc anual timp de o săptămână, în luna aprilie, ultimele trei zile ale săptămânii de sărbătoare fiind dedicate în special concertelor şi altor distracţii.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 14

Adaugă comentariu
Skitt, 19 ianuarie 2011
Deciii nush ce nu va comvine voua la puya...bne...nu zic ca e mare diferenta intre el si guta:))da totusi a facut atmosfera:x:x:x:x Mie una mi-a placut...nush voi,da a fost soooper tare:x:X
Larisa, 24 aprilie 2010
c nu va convine ba la puya sunteti cu capu???....a fost kiar sooper tare mie mia plaqt la nebunie:X..dak nu va convine mergeti si ascultati jeguri d muzik rock langa shugash...niste terminati!!
Janos Iuhas, 20 aprilie 2010
Aşteaptă-l în faţa primăriei şi pupă-l. WTF is puia?
Rusu Eugen, 19 aprilie 2010
In Sfarsit ati Putut sa faceti un Lucru Bun Dl_Primar Va Felicit si sunt mandru ca puteti cate-o data sa faceti oameni ma refer la Tineret si la cei ,cu stilu Rok ma numar si eu printre ei imi place citeste integral
primarita_la_hetea, 8 aprilie 2010
bai......in caz k nu stiiiiiiii in hetea se asculta la greu GUTA deci nu te da mare cunoscator k traiesti degeaba.habar nu ai unde se situeaza Hetea.sper sa nu te trezesti cu hetenii la poarta/usa citeste integral
SANDI, 31 martie 2010
si eu am sa vin din Brad Hunedoara sa-i vad inca o data
SANDI, 31 martie 2010
Bad Boys Blue-Superb iam vazut la Bucuresti la sala palatului.Merita sa-i vedeti au facut o atmosfera de nota 10. Felicitari organizatorilor pt alegerea facuta
Alina, 6 martie 2010
Gusturile nu se discuta. O zi faina!
ionut, 5 martie 2010
puuuuuuya,uuuuuura!!!!!!!!!!,abia astept!!!!!
Primar_la_Hetea, 27 februarie 2010
Sa nu comparam rock-ul, fie el si maghiar, cu derbedeii astia tristi de cartier, care se vaita in toate "cantecele" lor, nu sunt prea departe de manelisti. Ca tot vor venii si trupe din ungaria, ar fi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.