ACTUALITATE 6 noiembrie 2014

Avertizaţi pentru nerespectarea unor indicatoare inexistente

de Székely Emőke | 229 vizualizări

deschidere

Sensul giratoriu de la „Trei Trandafiri” le dă bătăi de cap șoferilor

Mai mulți șoferi au primit avertismente de la polițiști după ce nu au ocolit sensul giratoriu din Piața Kalvin din Sfântu Gheorghe, cunoscut de toată lumea ca „Trei Trandafiri”. Asta în cazul în care veneau de pe strada Erege și o luau pe strada Daczo. Cu toate că nu există momentan presemnalizare că urmează un sens giratoriu, șoferii spun că au fost avertizați pentru nerespectarea indicatoarelor de circulație. Harababura va fi rezolvată în scurt timp – promit autoritățile.

Problema ne-a fost semnalată de o cititoare a ziarului, care ne-a spus că a fost oprită de polițiști după ce a venit de pe strada Erege și a luat curba către strada Daczo, fără a ocoli sensul giratoriu. „Mi s-a părut oarecum absurd să ocolesc, sensul e și puțin mai departe, și nici nu e semnalizat. Și după ce am fost eu oprită, alți șoferi au făcut la fel ca mine, au intrat pe strada Daczo fără a ocoli rondul. Agentul de poliție mi-a spus că îmi dă avertisment pentru nerespectarea indicatoarelor de circulație, dar indicator care să presemnalizeze sensul giratoriu nu există” – ne-a declarat șoferița. Aceasta a adăugat că însuți polițistul a admis că ea are într-un fel dreptate.

„Cunoaștem problema”

Purtătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Nicoleta Marin, ne-a declarat că în zona respectivă sunt într-adevăr mici probleme, dar rezolvarea acestora nu ține de Poliție. „Am discutat cu colegii mei de la Rutieră și mi-au spus că la intersecția respectivă lipsesc într-adevăr indicatoare. Nu este însă sarcina noastră să le montăm, ci a administrației publice locale. Colegii mei au trimis o adresă către Primăria Sfântu Gheorghe prin care le aduc la cunoștință acest aspect, și urmează ca cei de la Primărie să ia măsuri” – ne-a declarat Nicoleta Marin. Purtătoarea de cuvânt a adăugat că oamenii legii dau avertismente, și nu amenzi, tocmai din acest considerent, că indicatoarele lipsesc.

Problema a fost discutată și la ședința extraordinară a Consiliului Local Sfântu Gheorghe de joi, iar concluzia este că administrația publică locală va rezolva montarea indicatoarelor în cel mai scurt timp.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Andras, 10 noiembrie 2014
Sensul e semnalizat, se vede si pe poza. Nu e pre-semnalizat, asta e alta chestie. Iar acolo e sens giratoriu de mai mult de zece ani, nu stiu de ce plang localnicii.
Eugen, 8 noiembrie 2014
Si daca nu-i semnalizat, de unde ideea că-i sensgiratoriu si nu rond. Si prioritatea cum se acorda? Din miile de răspântii pe care le aveti in metropolă, cel putin la una v-ati facut de râs. citeste integral
liviu, 7 noiembrie 2014
Daca tin bine minte am primit aceasi amenda acum 6 ani. Se pare ca inca nu s-a schimbat nimic.probabil vor mai trece inca 6 ani pana se va remedia problema
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.