ACTUALITATE 1 mai 2017

Autoutilitarele firmelor pot fi înmatriculate fără programare online

de Iulia Drăghici - Taraș | 999 vizualizări

Firmele din județul Covasna pot să își înmatriculeze autoutilitarele la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Covasna fără să mai aibă nevoie de programare online, cum este în cazul persoanelor fizice sau pentru celelalte tipuri de autovehicule.

Camera de Comerț și Industrie Covasna a înaintat această cerere Prefecturii Covasna, care a fost de acord să aplice noua metodă, astfel încât firmele să poată să producă profit cât mai repede, fără să fie nevoite să aștepte luni întregi, conform programărilor.

„Mai mulți agenți economici ne-au căutat cu o problemă legată de greutatea cu care ei își înmatriculează autoutilitarele. Aceștia sunt luați la grămadă cu toți posesorii de autoturisme și așteaptă luni la rând ca să își înmatriculeze autoutilitarele pe care le aduc de afară și pe care de obicei le achiziționează cu credit. Aceste autoutilitare trebuie imediat să producă pentru ca pe de o parte să ramburseze creditul și pe de alta să producă profit din care după aceea să beneficieze și statul de pe urma impozitului pe profit. Am făcut o adresă către Prefectura Covasna și am primit un răspuns pozitiv. Deci cei de la înmatriculări auto îndeamnă proprietarii de firme care sunt în această situație să meargă direct la ei, fără să mai aștepte luni în șir prin acel sistem de programare online. Este un răspuns pozitiv, cei de la Prefectură au înțeles problema și au oferit o soluție concretă”, ne-a declarat vineri președintele Camerei de Comerț și Industrie Covasna, Edler András-György.

„Este o măsură pe care am dispus-o astfel încât aceste autoutilitare să nu stea prea mult în așteptare. Cred totuși că în următoarele luni o să intrăm într-un ritm normal și atunci nu va mai fi nevoie de programare specială, ca să spun așa, pentru această categorie de autoutilitare”, a spus pentru „Observatorul de Covasna” și prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu.

Platforma pentru programări online din cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Covasna a fost inaugurată la 1 martie a.c., cu scopul eficientizării activității acestui serviciu, mai ales după ce la 1 februarie a fost eliminată taxa de mediu, iar numărul solicitărilor de înmatriculare a crescut considerabil. La data de 1 mai a.c., calendarul programărilor era ocupat până în data de 22 iunie inclusiv.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.