ACTUALITATE 9 septembrie 2022

Autoritățile din Lemnia vor să extindă sistemul de canalizare

de David Leonard Bularca | 735 vizualizări

Prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”, autoritățile locale din Lemnia și-au propus să extindă rețeaua de canalizare din localitate. Astfel, pentru acest proiect au fost alocate puțin peste 12,5 milioane de lei. Primarul Jénáki Csongor spune că, dacă prețurile nu se vor mări, suma este suficientă pentru realizarea lucrărilor. 

„Practic, canalizarea în Lemnia de Jos este acoperită 90%. Avem niște străzi care nu sunt acoperite. Mare parte în Lemnia de Sus ar merge proiectul. Am vorbi despre jumătatea comunei. Avem 840 de case, deci vorbim de jumătate, la extindere”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, edilul. 

El speră ca prețurile din domeniu să nu crească, pentru că atunci banii nu ar mai fi suficienți. 

„În momentul de față, banii sunt suficienți. Dacă prețurile se schimbă, atunci o să fie o problemă. Cu prețurile actuale, suma asta acoperă tot proiectul. Să sperăm că nu se scumpesc și rămân așa. Contractul ar trebui să îl încheiem până la sfârșitul anului viitor. Acum suntem în faza de a recupera niște acte încă, și după aceea sperăm cât mai curând să începem lucrările. Îmi e teamă de prețurile care se schimbă în fiecare zi”, a declarat Jénáki Csongor.

„După părerea mea, este un program bun, de care o să beneficieze multe comune din țară. Dacă ajungem la capătul programului, în mare parte sunt optimist, atunci ar ridica traiul comunei”, a spus edilul. 

Comuna Lemnia face demersuri și pentru extinderea rețelei de gaze naturale, ne-a mai împărtășit Jénáki Csongor. 

La nivelul județului Covasna, Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei prin PNI „Anghel Saligny”. Depinde de fiecare autoritate locală în parte dacă, în final, va primi banii conform distribuirii, în funcție de documentațiile care vor fi depuse și de alți pași birocratici care trebuie urmați în continuare, până la semnarea contractelor, în această toamnă.

Sursa foto: mdlpa.ro 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.