ACTUALITATE 25 august 2022

Autoritățile din Ghelința caută soluții pentru gestionarea câinilor fără stăpân

de David Leonard Bularca | 364 vizualizări

Autoritățile din Ghelința au publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) un anunț prin care caută o firmă căreia să îi fie concesionat serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Preluarea unui câine ar urma să coste în jur de 700 de lei, spune primarul Ilyés Botond-János. 

„Din păcate avem probleme cu câinii fără stăpân. Sunt destul de mulți. Știți cum este într-un sat: când cățelul este mic este foarte drăgălaș, foarte frumos și după aceea, când crește, este alungat de acasă. Din păcate, mulți câini nu au microcip, medicul veterinar se străduiește să pună cât mai multe microcipuri, dar, din păcate, nu ajunge la toți. De aceea vrem să ajungem la un acord și să primim unul dintre operatorii care sunt, ori de la Târgu Secuiesc, ori de la Sfântu Gheorghe, nu știu cine o să vină la licitația noastră, ca să putem să delegăm serviciul ăsta, pentru că e foarte important. Chiar la începutul anului am avut mai multe probleme cu câinii”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, edilul. 

El spune că ar fi nevoie de preluarea a 30-40 de câini din comună, mai ales pentru că urmează să înceapă școala. 

„Eu zic că în jur de 30-40 de câini care sunt în comună trebuie să îi punem într-un adăpost, ca să poată fi copiii în siguranță, pentru că, din păcate, când începe școala câinii ajung destul de aproape de școală, pentru că din când în când copiii le dau de mâncare, și avem o problemă din cauza asta. Sperăm că putem să delegăm serviciul ăsta”, a explicat Ilyés Botond-János.

Toate costurile pentru acest serviciu urmează să fie suportate din bugetul local. 

„Vor fi bani din bugetul local. Oricum, plata se face după fiecare câine ridicat, știu că așa este scris, că 700 de lei pentru fiecare câine care este ținut la adăpost, se fac campanii ca să îi găsească stăpân, să aibă o casă, dacă nu, atunci, din păcate, atunci trebuie să fie eutanasiați acei câini care nu își găsesc stăpân. Toate astea trebuie suportate din bugetul local”, a mai spus primarul, care a precizat și că este nevoie de ajutor din partea oamenilor din localitate, mai ales de înțelegerea problemei, căci „altfel noi singuri nu putem face, avem nevoie de sprijinul comunei”

Valoarea estimată pentru acest proiect este de 138.993 lei cu TVA, pentru o perioadă de 48 de luni, conform informațiilor disponibile pe SEAP. 

Sursa foto (ilustrativ): wolterskluwer.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.