Autoritățile covăsnene au început demersuri spre descentralizare
Consiliul Județean Covasna a aprobat Hotărâri de a intra în proprietatea Taberei de la Pădureni și a Stadionului din Sfântu Gheorghe
Centrul de agrement Pădureni aflat în comuna Moacșa ar putea trece din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, în domeniul public al județului Covasna. Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe s-a regăsit, de asemenea, pe ordinea de zi a celei mai recente ședințe a Consiliului Județean Covasna. Hotărârile au fost adoptate, joi, în cadrul unei ședințe ordinare, derulate în comuna Zagon.
Ministerul Tineretului și Sportului a transmis recent către Consiliul Județean, spre analizare o listă a unor imobile ce pot fi preluate din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, în domeniul public al județului Covasna. Cu toate că Stadionul Municipal nu s-a aflat pe această listă, acesta a fost ulterior luat în calcul de către Consiliul Județean Covasna.
„Istoria acestor hotărâri sună în felul următor: acum o lună am fost contactați oficial cu adresă de către Ministerul Tineretului și Sportului și noi am răspuns acestei scrisori, iar acum dăm un răspuns juridic, cu adoptarea unor hotărâri de Consiliul Județean”, a spus în cadrul ședinței președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.
Tabăra de la Pădureni singura din Covasna care nu era în administrarea CJ
Pe lista expunerii de motive cu privire la aprobarea trecerii din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, în domeniul public al județului Covasna a Centrului de agrement Pădureni, se regăsește faptul că majoritatea centrelor de agrement din județ au fost deja transmise în domeniul public al județului Covasna, astfel se propune și preluarea acestuia de către Consiliul Județean.
„În localitatea Moacșa este singura tabără ce se află în proprietatea Ministerului Tineretului, pentru că celelalte, alte 4 tabere au fost deja predate Consiliului Județean Covasna”, a mai precizat președintele Consiliului Județean.
„Este absolut necesar ca o echipă de Liga I să aibă un stadion propriu”
Cu toate că pe lista transmisă de Ministerul Tineretului și Sportului, Stadionul Municipal Sfântu Gheorghe nu se regăsea inițial, acesta a fost adăugat de către Consiliul Județean.
„Ministerul Tineretului și Sportului a transmis o adresă la Consiliile Județene în care spune că tot ce înseamnă cluburi sportive, municipale, Direcții Județene de Sport și Tineret, respectiv Case de Cultură ale studenților, în cazul în care Consiliile Județene doresc să le preia, acestea le vor fi predate. Numai că la noi s-a uitat stadionul. În momentul în care s-a trimis adresa de la Minister la Consiliu Județean s-a constatat că stadionul nu apare(…)Considerăm că nu a apărut pe listă stadionul, pentru că Guvernul nu dorește să aștepte data de 1 ianuarie, când dorește să implementeze această strategie, ci vor să dea stadionul orașului, mai devreme, aceasta fiind varianta optimistă”, a declarat joi, într-o conferință de presă, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.
Președintele Consiliului Județean a subliniat în cadrul ședinței de joi, faptul că este absolut necesar ca o echipă de Liga I, precum Sepsi OSK să aibă un stadion propriu.
„Mare atenție, este vorba și despre stadionul de fotbal, care culmea, este o proprietate a statului și echipa noastră Sepsi OSK, care este în Liga I a trebuit să joace la Brașov, iar acum degeaba se numește Stadionul Municipal Sfântu Gheorghe, căci momentan este proprietatea statului. Deci intenționăm ca lucrurile să ajungă la ele acasă, pentru că nici orașul nu poate să investească în reabilitarea acestui stadion, ca să fie de nota 10, cum ar trebui pentru echipe din categoria A, pentru că nu este în proprietatea noastră. Deci, intenția noastră este ca lucrurile să ajungă la locul lor, iar după aceea să putem aloca fonduri pentru a reconstrui acest stadion”, a spus președintele Consiliului Județean, Tamás Sándor.