ACTUALITATE 23 februarie 2015

Au început simulările pentru elevii de clasa a VIII-a

de Székely Emőke | 93 vizualizări

Săptămâna aceasta au loc simulările la examenul de evaluare națională a elevilor de clasa a VIII-a. Luni a avut loc proba scrisă la Limba și Literatura Română, marți are loc proba la Matematică, iar miercuri va fi proba la Limba și Literatura Maternă.

O simulare asemănătoare a avut loc în toamna anului trecut, atunci la examen s-au înscris 2.134 de elevi, din care 200 au lipsit. Examenul de acum are loc în condiții similare cu cel din vară, elevii au la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele care au fost elaborate la nivel național. Rezultatele vor fi anunțate pe data de 6 martie, după care fiecare școală va evolua notele obținute de elevi pentru a vedea unde trebuie lucrat până la examenul din vară.

La simularea din noiembrie rezultatele la Matematică au fost dezastruoase, nici 30% din elevi nu au luat notă de trecere. La Limba și Literatura Română 47,10% dintre elevi au luat note de peste 5, iar la Limba și Literatura Maternă procentul de promovabilitate a fost de peste 80%. De altfel și anul trecut la simulare elevii au luat note mici, însă până în vară au reușit să își îmbunătățească rezultatele, astfel în iunie 2014 procentele de promovabilitate au fost 56% la Limba și Literatura Română, 73,46% la Matematică și 92,11% la Limba și Literatura Maternă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.