ACTUALITATE 6 decembrie 2012

Au început furturile de brazi

de Székely Emőke | 107 vizualizări

Au inceput furturile de braziSuntem abia la începutul lunii decembrie, dar furturile de brazi au început deja. Polițiștii au identificat mai multe persoane care transportau brazi fără autorizație, cel mai recent caz fiind al unui bărbat din Ojdula care a fost prins cu 20 de brazi, dar niciun act pentru aceștia.

Șeful IPJ Covasna, cms. şef Ioan Popa, spune că hoții depozitează brazii în spații reci și întunecate, de exemplu în beciuri, iar cumpărătorul își dă seama de acest lucru atunci când duce bradul în casă pentru că acesta se va usca foarte repede.

Furtul de brazi reprezintă infracțiune gravă pentru că în perioada noiembrie-decembrie valoarea brazilor este mai mare decât în restul anului, de aceea cei care sunt prinși că taie, transportă sau comercializează fără acte brazi de Crăciun riscă pedeapsa cu închisoarea de la șase luni la câțiva ani.

În județul Covasna echipe formate din polițiști și pădurari organizează razii atât pe drumurile din județ, cât și în localitățile unde experiența anilor trecuți arată că furtul brazilor „înflorește” în decembrie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.