ACTUALITATE 9 noiembrie 2014

Au furat 19.000 de lei, dar au fost prinși de polițiști

de Székely Emőke | 95 vizualizări

Un localnic din Bixad a fost „vizitat” de hoți la sfârșitul lunii octombrie, care i-au furat 19.000 de lei și 20 de grame de bijuterii de aur. Păgubitul a anunțat poliția, iar aceștia au reușit să identifice autorii faptei, un bărbat de 25 de ani și o femeie de 44, ambii din județul Dolj. Oamenii legii au stabilit și că fapta a fost săvârşită când persoana vătămată nu se afla la domiciliu, fiind favorizată de faptul că atât cheia de la poarta de acces în curte cât şi cea de la uşa de acces în locuinţă se aflau în locuri uşor accesibile persoanelor străine.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat persoanei vătămate, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

„Pentru a preveni astfel de fapte poliţiştii recomandă cetăţenilor să manifeste prudenţă în astfel de cazuri. Cheia de la locuinţă, precum şi cea de la poarta de acces în curte, dacă locuiţi la casă, este indicat să o păstraţi asupra dumneavoastră atunci când plecaţi de acasă, nu în „ascunzători” care pot fi uşor descoperite de hoţi. La fel de importantă este şi luarea unor măsuri de precauţie adunci când părăsiţi domiciliul: lăsarea unei lumini aprinse în curte sau în casă, ori un radio care funcţionează îi poate descuraja pe musafirii nepoftiţi. Dacă lipsiţi de la domiciliu o perioadă mai mare de timp, rugaţi un vecin să vă supravegheze locuinţa, iar în cazul în care observă persoane suspecte în zonă, să anunţe Poliţia. Nu faceţi publică plecarea dumneavoastră şi nu daţi informaţii altor persoane cu privire la bunurile de valoare şi sumele de bani pe care le aveţi în locuinţă” – îndeamnă polițiștii printr-un comunicat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.