ACTUALITATE 13 august 2010

Au fost aprobat noile condiţii la termoizolare

de Monica Vrânceanu | 85 vizualizări
Consiliul Local Sfântu Gheorghe a stabilit ieri noile condiţii prin care asociaţiile de proprietari vor putea intra în Programul de termoizolare a locuinţelor, după ce Ministerul Turismului şi Dezvoltării a renunţat să mai finanţeze acest program, dar va garanta totuşi împrumuturile bancare. Conform noilor prevederi, asociaţiile de proprietari vor avea nevoie de acordul a minim 90% dintre locatari, pentru a putea obţine

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a stabilit ieri noile condiţii prin care asociaţiile de proprietari vor putea intra în Programul de termoizolare a locuinţelor, după ce Ministerul Turismului şi Dezvoltării a renunţat să mai finanţeze acest program, dar va garanta totuşi împrumuturile bancare.

Conform noilor prevederi, asociaţiile de proprietari vor avea nevoie de acordul a minim 90% dintre locatari, pentru a putea obţine cofinanţare din parte CL pentru reabilitarea termică. O altă condiţie prevede ca locatarii să nu aibă datorii mai vechi de 30 de zile la bugetul local sau la asociaţiile de proprietari.

Pentru elaborarea documentaţiilor necesare accesării cofinanţării şi garanţiei bancare, se va putea obţine o finanţare de 100% din bugetul local, plus 10% pentru executarea lucrărilor de reabilitare la blocurile fără balcoane şi 15% pentru cele cu balcoane.

Restul cheltuielilor vor trebui să fie suportate din banii doritorilor de termoizolare.

Noile condiţii ale termoizolărilor prevăd că acestea se vor realiza cu ajutorul unor împrumuturi garantate de Stat la care vor avea acces şi persoanele fizice, proprietare a locuinţelor, nu numai asociaţiile de proprietari. Pentru accesarea împrumuturilor însă, va fi necesar ca proprietarii să dispună de cel puţin 10% din valoarea lucrărilor, diferenţa urmând a fi obţinută printr-un împrumut garantat de Stat. Pe perioada efectuării lucrărilor, proprietarii locuinţelor vor fi scutiţi de impozitul pe clădire, neexistând nici obligaţia plăţii taxelor pentru avizele de construcţie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ekeferi, 13 august 2010
Si oare pentru ce dr.....u???? Nu au fost in stare sa termine nici pe cele care au fost incepute la piata, 3 blocuri stau de doua luni cu lucrarea pe jumatate, daca sunt bani de ce nu termina prima citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.