ACTUALITATE 13 ianuarie 2015

Atenție la termenul de valabilitate al permisului de port armă

de Covasna Media | 254 vizualizări

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Muniţii şi Substanţe Periculoase al IPJ Covasna s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat din Sfântu Gheorghe avea la domiciliu o armă neletală de autoapărare, deşi perioada de valabilitate a permisului de armă expirase încă din luna octombrie a anului trecut.

Oamenii legii au ridicat arma, precum și cele 50 de cartușe pe care le avea bărbatul, iar acesta este cercetat penal acum pentru nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la data expirării valabilităţii permisului de armă.

Purtătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Nicoleta Marin, spune că în conformitate cu prevederile legale, permisul de armă are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculează de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri. Depăşirea acestui termen duce la anularea dreptului de deţinere/port şi folosire a armelor letale şi neletale.

„Reamintim cetăţenilor care posedă un permis de armă, că la expirarea valabilităţii acestuia au obligaţia de a-l reînnoi în cazul în care doresc sa păstreze arma, iar în situaţia în care nu mai doresc prelungirea valabilităţii permisului, au obligaţia să depună armele deţinute precum şi muniţia aferentă, în termen de 10 zile, la un armurier autorizat. Nerespectarea acestei obligaţii constituie infracţiune ce se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. Persoanele care sunt posesoare de arme trebuie să aibă în vedere toate aceste aspecte, să verifice valabilitatea permisului şi să ia măsuri în acord cu prevederile legale în vigoare” – spune Nicoleta Marin.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.