ACTUALITATE 12 mai 2020

Atenție! Două trasee turistice din zona Balvanyos au fost închise temporar

de Daniela Luca | 1268 vizualizări

Siguranța turiștilor poate fi pusă în pericol din cauza unei ursoaice cu pui

Două trasee din zona Ciomad, din apropierea Băilor Balvanyos, vor fi închise accesului turiștilor, informează Salvamont Covasna. Drumețiile ar putea fi periculoase pentru că o ursoaică cu pui se adăpostește în apropiere.

„În atenția turiștilor. Vă informăm că în vederea protejării dumneavoastră am luat decizia să închidem temporar următoarele trasee turistice în zona Ciomad: traseul turistic cu cruce albastră care pornește din Hanul Hotarului Ciucului spre lacul Sfânta Ana și traseul turistic banda albastră care pleacă de la gara Bixad spre lacul Sfânta Ana. Lângă traseele menționate se adăpostește o ursoaică cu pui”, transmit pe pagina de Facebook reprezentanții Salvamont Covasna.

Decizia a fostluată în contextul în care, spun salvamontiștii, se așteaptă ca traseele turistice să se aglomereze în perioada următoare.

„Am considerat că lumea trebuie să știe ca să nu se întâmple vreun accident. Nu este specificat cât timp este valabilă măsura, dar până nu dispare pericolul, până avem informație că se adăpostește ursoaica cu puii, menținem interdicția. Problema este că bârlogul se află foarte aproape de traseul turistic”, ne-a declarat  directorul Centrului Județean pentru Protecția Naturii, Dezvoltare Rurală și Salvamont Covasna, Leonid Moscviciov.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.