ACTUALITATE 23 mai 2022

Aproximativ 6.500 de pomi fructiferi, plantaţi prin programul „Un pom pentru generaţia viitoare”

de Agerpres | 505 vizualizări

Aproximativ 6.500 de pomi fructiferi au fost plantaţi în această primăvară în mai multe localităţi din judeţul Covasna prin programul „Un pom pentru generaţia viitoare”, iniţiat de Fundaţia Comunitară.

Programul a fost lansat în urmă cu zece ani cu scopul de a revitaliza livezile din judeţ şi de a salva de la dispariţie soiurile tradiţionale, prezente de cel puţin 150 de ani în Transilvania.

„Fundaţia a acordat în cadrul programului ‘Un pom pentru generaţia viitoare’ 6.437 bucăţi de pomi fructiferi autohtoni. Nouă tipuri de puieţi au fost distribuiţi în diferite localităţi ale judeţului, costul programului fiind de 48.000 de lei”, a precizat, vineri, conducerea fundaţiei.

Peste 1.100 de pomi fructiferi au fost distribuiţi locuitorilor municipiului Sfântu Gheorghe, fiecare familie care deţine un teren propice pentru plantarea pomilor putând solicita 5 puieţi.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sfântu Gheorghe, interesul populaţiei a fost atât de mare încât stocul s-a epuizat în două zile.

Directorul executiv al fundaţiei, Bereczki Kinga, a declarat că, în cei zece ani care au trecut de la lansarea acestui program, în judeţ au fost plantaţi peste 30.000 de pomi fructiferi, cea mai mare parte a acestora fiind oferiţi gratuit cetăţenilor din mediul rural.

O parte dintre puieţi au fost obţinuţi în pepiniera pe care membrii fundaţiei au înfiinţat-o în localitatea Valea Crişului, alţii au fost achiziţionaţi, iar oamenii au putut alege din mai multe soiuri de meri, peri, pruni, cireşi, vişini, gutui etc.

 

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.