Aproximativ 150 de stomatologi şi tehnicieni dentari participă la o sesiune ştiinţifică pe teme profesionale
Aproximativ 150 de medici stomatologi şi tehnicieni dentari din ţară şi din străinătate vor participa, începând de vineri, la o sesiune ştiinţifică în staţiunea Covasna, în cadrul căreia vor fi prezentate, printre altele, o serie de tratamente inovative şi strategii de prevenţie a bolilor dentare.
Potrivit organizatorilor, evenimentul, la care vor fi prezenţi specialişti din România, Ungaria, Cehia şi Slovacia, va avea un impact semnificativ atât pentru lumea medicală, cât şi pentru populaţie, oferind specialiştilor oportunitatea de a face un schimb de cunoştinţe şi idei privind cele mai eficiente metode şi soluţii pentru îmbunătăţirea serviciilor stomatologice şi reducerea incidenţei bolilor dentare.
Consiliul Judeţean Covasna, reunit joi în şedinţă extraordinară, a aprobat finanţarea acestei eveniment cu suma de 20.000 de lei.
„Această sesiune face parte din cadrul unui congres medical şi farmaceutic, care durează 3 zile. Evenimentul ştiinţific este acreditat de Colegiul Medicilor Stomatologi din România, iar la această sesiune stomatologică participă stomatologi din mai multe specialităţi, stomatologie generală, chirurgie dento-alveolară, chirurgie oro-maxilo-facială, paradontologie, protetică dentară, ortodonţie şi pedodonţie. Sesiunea ştiinţifică creează ocazie specialiştilor din aceste domenii să prezinte propriile rezultate, să schimbe informaţii din diferite domenii ale stomatologiei cu care pot să aibă teme de interes comun şi astfel să contribuie la îmbunătăţirea sănătăţii orale şi generale şi la o mai bună deservire a populaţiei din judeţul Covasna. Participanţii pot asculta pe durata sesiunii ştiinţifice lucrări cu caracter de curs de perfecţionare, prelegeri plenare sau prezentări de rezultate clinice proprii ale specialiştilor. (...) Acest networking ştiinţific şi social este unicat printre conferinţele naţionale şi internaţionale care permit intersectarea medicilor din diferite arii ale stomatologiei”, se arată în hotărârea adoptată de Consiliul Judeţean Covasna.
În opinia organizatorilor, cunoştinţele şi experienţele împărtăşite în cadrul sesiunii ştiinţifice vor putea contribui în mod direct la îmbunătăţirea serviciilor de sănătate locale, prin integrarea unor metode noi de tratament, inovaţii farmaceutice şi strategii de prevenţie, reducând astfel incidenţa bolilor şi asigurând îngrijiri mai eficiente şi rapide pentru populaţie.