ACTUALITATE 20 februarie 2014

Aproape de o tragedie: Un șofer de autobuz s-a urcat băut la volan

de Székely Emőke | 88 vizualizări

Șoferul unui autobuz ce urma să efectueze cursa Târgu Secuiesc – Covasna a fost prins de polițiști băut la volan. Oamenilor legii li s-a părut suspect faptul că autobuzul avea un traseu sinuos, astfel au decis să îl oprească pe șofer.

Întâmplarea s-a petrecut miercuri după masă, iar șoferul a fost oprit înainte ca cineva să se urce în autobuz. Șoferul oprit mirosea a alcool, iar când a suflat în fiolă, rezultatul a fost de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i s-a recoltat şi o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Șoferul în vârstă de 37 de ani este acum cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita prevăzută de lege.

„Poliţiştii covăsneni doresc pe această cale să atragă atenţia asupra faptului că a conduce un autovehicul pe drumurile publice reprezintă o responsabilitate pe care unii şoferi o ignoră. Faptul că unele persoane se urcă la volanul autovehiculului şi conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, pe lângă faptul că acest lucru contravine prevederilor legale, reprezintă o dovadă a lipsei de interes faţă de consecinţele grave pe care această atitudine o poate avea asupra lor şi asupra persoanelor cu care eventual călătoresc împreună. Pentru şoferii profesionişti, a conduce un autovehicul pe drumurile publice reprezintă modalitatea prin care îşi câştigă existenţa zilnică, dar înseamnă şi o responsabilitate enormă în cazul în care acel autovehicul este destinat transportului public de persoane. A te urca sub influenţa băuturilor alcoolice la volanul unui autobuz, ştiind că în spatele tău se află persoane care au încredere în tine şi care doresc să ajungă cu bine la destinaţie, nu este o dovadă de atitudine responsabilă în trafic” – a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Covasna, Nicoleta Marin.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.