ACTUALITATE 27 septembrie 2021

Aproape 70 de cazuri noi de COVID-19 raportate la final de săptămână

de David Leonard Bularca | 1242 vizualizări

Ce arată datele oficiale

Raportările Grupului de Comunicare Strategică (GCS) arată că în ultimele zile din săptămâna trecută în județ au fost raportate 66 de cazuri noi de COVID-19. Vineri au fost înregistrate 20, sâmbătă 22 și duminică 24. Conform aceleași surse, rata de infectare la nivelul întregului județ a ajuns duminică să fie de 1,06/1.000 de locuitori. Se menține ca fiind una dintre cele mai mici din țară. 

GCS mai arată și că, de la începutul pandemiei, în județul Covasna au fost raportate, în total, 8.920 de îmbolnăviri cu COVID-19.  

Cea mai mică rată de îmbolnăvire la nivel județean o are Harghita (0,98/1.000), iar județul nostru se află pe locul doi la acest capitol, cu o incidență de 1,06/1.000. 

Ilfov înregistrează cea mai mare rată dintre județele țării, de 5,38/1.000, după ce aici numai duminică au fost confirmate 291 de cazuri noi. 

Timișoara a devenit primul mare oraș din țară care a depășit incidența de 6/1.000 de locuitori. La data redactării acestui articol autoritățile încă nu s-au întrunit pentru a decide noi restricții, însă urmează să o facă. Din lista posibilelor noi reguli pe care le-ar putea institui decidenții, menționăm: „sunt interzise evenimente private (nunți, botezuri, mese festive); evenimentele în spații închise sunt interzise (se închid cinematografele, sălile de spectacole și concerte); Circulația în afara locuinței: persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții pe toată durata săptămânii. Persoanele nevaccinate pot circula de luni până joi fără restricții, în intervalul vineri-duminică, este interzisă circulația în intervalul 20:00-05:00, cu anumite excepții (menționate în declarație)”, notează biziday.ro. 

Duminică, la nivel național, au fost raportate 6.333 de cazuri noi de infecții cu SARS-COV-2.

Sursa foto: unsplash.com

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.