ACTUALITATE 7 februarie 2017

Aproape 70 de câini comunitari din Sfântu Gheorghe, adoptaţi în străinătate

de Iulia Drăghici - Taraș | 700 vizualizări

Asociaţia pentru câini fără stăpâni „AMY” din Sfântu Gheorghe a avut un an 2016 plin de reuşite, speranţă şi iubire, combinat pe alocuri şi cu frică şi tristeţe, potrivit unei retrospective a membrilor organizaţiei. Doar anul trecut, datorită muncii voluntarilor, 48 de câini adulţi şi 21 de pui din adăpostul de la Câmpu Frumos au fost adoptaţi în străinătate de organizaţia „Amor para Perros”. Doi pui de câine şi-au găsit de asemenea stăpâni, dar în ţară.

Potrivit asociaţiei AMY, alţi cel puţin 11 câini adulţi şi 67 de pui aşteaptă să fie adoptaţi. Nu tot bilanţul organizaţiei AMY este unul fericit, fiind vorba şi de moartea a 24 de pui datorită paravirozelor, dar şi altor cauze. Datorită acestei organizaţii, în 2016 peste 20 de câini comunitari au primit încă o şansă la viaţă prin intermediul intervenţiilor chirurgicale la care au fost supuşi.

„Uitându-mă înapoi, printre frici şi suferinţe, am avut şi multe bucurii ori de câte ori unul dintre ei s-a însănătoşit ori şi-a găsit stăpâni. În anul acesta cel mai mare obiectiv al nostru este realizarea unei campanii masive de sterilizare, atât în rândul căţeilor, cât şi în cel al pisicilor. Mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat în activităţile noastre, fie cu sfaturi sau adopţie temporară, dar şi celor care ne-au criticat şi ne-au acuzat că nu facem treabă bună, pentru că înseamnă că activitatea noastră este încontinuu monitorizată”, a transmis fondatoarea asociaţiei, Pora Kinga, prin intermediul Facebook.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.