ACTUALITATE 14 februarie 2022

Aproape 60 de elevi covăsneni s-au infectat cu SARS-COV-2 într-o săptămână

de David Leonard Bularca | 1107 vizualizări

Ce mai arată datele Inspectoratului Școlar Județean Covasna 

În perioada 5-11 februarie, 59 de elevi și preșcolari, 25 de cadre didactice, 4 cadre nedidactice și 2 cadre didactice auxiliare din județ au fost confirmate cu COVID-19, au  anunțat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, vineri. 

„Situația epidemiologică în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Covasna în intervalul 5-11 februarie 2022 este următoarea: au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2 59 de elevi și preșcolari, 25 cadre didactice, 2 cadre didactice auxiliare, 4 cadre nedidactice”, conform IȘJ Covasna. 

Vineri, la nivelul învățământului covăsnean, erau active peste 90 de cazuri de COVID-19. Dintre acestea, cele mai multe la elevi și preșcolari.

„În acest moment în evidența ISJ Covasna sunt 69 cazuri active la elevi și preșcolari, 16 cazuri active la cadre didactice, 3 cazuri active la cadre didactice auxiliare și 4 cazuri active la personalul nedidactic (astăzi au fost raportate cazuri de infectare la 3 elevi, 1 cadru didactic și 2 cadre nedidactice), iar activitatea față în față este suspendată la 5 clase (din 3 unități de învățământ) din cauza apariției a 3 cazuri de infectare în rândul elevilor în termen de 7 zile. Toate cele 5 clase vor începe școala luni, 14 februarie”, a mai transmis aceeași sursă.

Din 7 teste rapide pozitive, 6 confirmate și de testul PCR

Pe parcursul săptămânii, 6 teste pe bază de salivă, rapide, cu rezultate pozitive au fost confirmate și de testul PCR. În cazul unuia se așteaptă încă rezultatul.

„În ceea ce privește rezultatele testelor de salivă, în cursul acestei săptămâni au fost 7 teste pozitive, din care 6 au fost confirmate prin test PCR, iar 1 persoană încă așteaptă confirmarea sau infirmarea testului de salivă prin test PCR”, au mai transmis, vineri, reprezentanții IȘJ Covasna. 

Duminică, la nivel județean erau active 2.233 de cazuri de COVID-19, iar incidența acestor cazuri era de 9.87/1.000. 

Sursa foto: unsplash.com

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.