ACTUALITATE 17 decembrie 2024

Aproape 330 de locuri de muncă, create în Parcul Industrial de lângă Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 1180 vizualizări

Aproape 330 de locuri de muncă au fost create în Parcul Industrial de la Câmpu Frumos, de la inaugurarea acestuia, în anul 2016, şi până în prezent, a anunţat conducerea instituţiei.

Potrivit managerului Sepsi Park, Petroczki Geza, două treimi din suprafaţa parcului, care se întinde pe 32 de hectare, a fost deja concesionată, iar clădirea administrativă este ocupată în proporţie de sută la sută.

Printre rezidenţii parcului se numără atât firme autohtone, cât şi străine, iar facilităţile oferite sunt foarte avantajoase, aceştia putând beneficia şi de un ajutor de minimis din partea autorităţilor locale, a menţionat administratorul instituţiei. Acesta a precizat că anul 2024 a fost unul „foarte efervescent”, iar anul viitor va aduce şi mai mulţi investitori la Câmpu Frumos.

„Până în prezent, Parcul Industrial Sepsi Park a creat 330 de locuri de muncă, iar în 2025 vor apărea şi mai multe oportunităţi pentru muncitorii locali. Pe măsură ce tot mai multe companii aleg să îşi stabilească activitatea în acest centru industrial, contribuim constant la dezvoltarea economiei locale şi la consolidarea pieţei forţei de muncă. Infrastructura modernă şi locaţia strategică a zonei oferă un mediu ideal pentru investitori”, a declara, luni, pentru AGERPRES, Petroczki Geza.

Anul viitor se vor muta aici mai multe companii care şi-au finalizat deja halele, iar altele urmează să înceapă lucrările de construcţie, printre acestea numărându-se şi unul dintre cei mai mari dezvoltatori de parcuri industriale din Ungaria, care a concesionat o suprafaţă de 4,3 hectare la Câmpu Frumos, unde va construi un incubator de afaceri. Investiţia se va cifra la 15 milioane de euro şi va fi cea mai mare realizată până acum la Câmpu Frumos.

„În parcul industrial chiriile la spaţiile de birouri sunt modice comparativ cu cele din centrul oraşului. Transportul local este asigurat, noile autobuze electrice au linia terminală în parcul industrial (...) Taxa de concesionare este una una modică, de 1,5 euro pe metrul pătrat pe an. Taxa de întreţinere este şi mai mică, este de 0,2 euro pe metru pătrat pe an şi pentru orice fel de construcţie şi pentru teren în parcuri industriale, conform legii, nu se percep taxe locale, iar folosind şi facilităţile de minimis care sunt oferite locatarilor parcului industrial, se poate ajunge în urma finalizării proiectului ca toate costurile cu infrastructura parcului industrial să fie mai joase decât taxa locală pe care o plăteşte cineva în afara parcului industrial, deci, oarecum, este o subvenţie foarte, foarte mare făcută pe aceste facilităţi de minimis care se acordă companiilor care operează în parcul industrial şi oferă noi locuri de muncă”, a mai spus Petroczki Geza.

Parcul Industrial de la Câmpu Frumos a fost construit de către Primăria Sfântu Gheorghe cu fonduri europene, în locul unui fost IAS aflat la ieşirea din municipiu, şi a fost inaugurat în anul 2016.

Acesta se află la 5 km distanţă de DN 11, ce leagă judeţele Braşov şi Bacău, în vecinătatea noii şosele de centură a municipiului Sfântu Gheorghe, la 3 kilometri de cea mai apropiată staţie de cale ferată şi la aproape 30 de kilometri de aeroportul internaţional de la Ghimbav-Braşov, iar autorităţile locale au început deja demersurile pentru extinderea parcului industrial de la 32 la 70 de hectare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.