ACTUALITATE 31 ianuarie 2023

Aproape 20 de sancțiuni aplicate după un control al taxiurilor, la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 803 vizualizări

Aproape 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 14.000 de lei, au fost aplicate la sfârșitul săptămânii trecute de polițiștii din Sfântu Gheorghe și inspectorii de la Protecția Consumatorului, în urma unui control care a vizat taxiurile. 

Totodată, două autorizații au fost reținute și urmează suspendarea lor. 

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Serviciul Rutier au desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității transportului de persoane în regim de taxi, în municipiul Sfântu Gheorghe.

La activitățile desfășurate au participat polițiști din cadrul Serviciului Rutier şi Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe - Biroul Rutier și Biroul de Ordine Publică, precum și reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Covasna.

În urma activităților desfășurate şi a neregulilor constatate, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.400 de lei, fiind retras un certificat de înmatriculare şi reținute în vederea suspendării două autorizații de taxi”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni de IPJ Covasna. 

În septembrie 2022 a avut loc o acțiune similară, tot la Sfântu Gheorghe. Atunci a fost implicat și Registrul Auto Român. La vremea respectivă au fost verificate 41 de autovehicule, dintre care două au fost găsite cu nereguli grave și au fost imobilizate. În urma controlului, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale. Valoarea amenzilor date pentru nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice și nerespectarea legislației privind transportul în regim de taxi s-a ridicat atunci la doar 3.440 lei, adică o sumă de patru ori mai mică decât acum. 

Foto: ilustrativ/arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.