ACTUALITATE 15 septembrie 2013

APIA controlează datele zonelor defavorizate

de Monica Vrânceanu | 74 vizualizări

Conducerea Agenției pentru Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Covasna va demara o serie de controale, acestea vizând pe de-o parte suprafețele și culturile declarate de agricultorii covăsneni și pe de altă parte vaca defavorizată.

Directoarea APIA Covasna, Angela Negoiță, a declarat că echipele Agenției vor controla în teren datele prezentate de agircultori în cererile de finanțare, deoarece au mai fost detectate probleme în care suprafețele de teren nu corespundeau cu culturile, ori invers. Astfel, controalele se vor face printr-o teledetecție inițială, iar cele mai mari probleme se pare că sunt pe zonele Covasna, Boroșneul Mare și Zagon.

Există peste 1.000 de parcele cu probleme, unde nu corespund culturile și suprafețele declarate. La Cernat sunt 451 de fermieri cu probleme – adică aproape toți, în vreme ce zona Întorsurii Buzăului are cei mai puțini fermieri cu probleme, adică 21. Prin urmare, este necesar ca fermierii care vor fi chemați la APIA pentru clarificări să se prezinte, căci dacă nu vor veni, vom înțelege că nu-i interesează să primească banii”, a punctat Negoiță.

Potrivit acesteia, județul nostru are 34 de localități încadrate ca fiind defavorizate, iar acestea includ și vacile defavorizate – pentru care se primesc anumite sume de susținere, însă fără dreptul de a aplica pentru alte subvenții. Există însă și aici anumite nereguli, drept pentru care se vor organiza în perioada ce vine supracontroale, pentru a stabili clar cine a respectat documentațiile și a aplicat pentru o singură formă de ajutor și cine nu, și pentru a afla totodată efectivele clare de animale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.