APChat – noua serie de evenimente marca Asociația pentru Comunitate
Asociația pentru Comunitate (APC), una dintre cele mai importante organizații de tineret din Sfântu Gheorghe, revine pe scena publică a orașului cu o serie de noi proiecte socio-culturale.
Remember APC
Până nu demult, APC era cunoscută de întreaga comunitate din municipiu, dar și din județ, pentru calitatea sa de organizator de tabere, conferințe, spectacole, acțiuni caritabile și de strângere de fonduri, mese rotunde, dezbateri publice și acțiuni ecologice, menite să anime spiritul orașului și să aducă împreună oamenii, indiferent de etnie. De-a lungul anilor, APC s-a implicat activ în organizarea sărbătorii Zilei Naționale a României la Sfântu Gheorghe, promovând necesitatea organizării unor manifestări de amploare, la care să participe cât mai mulți din locuitorii județului.
Câteva dintre evenimentele memorabile, de care s-au bucurat zeci de mii de oameni și pe care Asociația pentru Comunitate le-a organizat în timp, sunt concertele Pasărea Colibri și Ioan Gyuri Pascu, Voltaj, spectacolul de teatru Ziz-Zac în premieră la Sfântu-Gheorghe, prima Gală a Societății Civile Tinere din România, Ziua Educației Nonformale 2012, Ziua Astronomiei și proiectul Punte între generații.
APChat – un proiect APC susținut de Autoliv
De joi, 24 septembrie, Asociația pentru Comunitate începe o nouă serie de evenimente denumită APChat, care se va desfășura sub forma unor întâlniri lunare între o personalitate din lumea culturală și publicul interesat. Deși invitatul fiecărei ediții APChat va discuta cu publicul prezent pe o temă dată, acesta nu va asista la o conferinţă aridă şi plictisitoare, întrucât APChat-urile își propun să fie mai curând sesiuni de întâlniri prietenești la discuţii libere şi relaxate cu o personalitate îndrăgită. Seria de evenimente este susținută de compania Autoliv – cel mai important angajator din județ.
Cine este invitatul?
Primul invitat al seriei APChat este Alexandru Mironov, unul dintre puținii oameni cu viziune din România. Jurnalist de știință și fost ministru al Tineretului și Sporturilor, autor și povestitor de SF și senior al revistei „Știință și tehnică“, Alexandru Mironov este pentru mulți idolul copilăriei. După căderea comunismului, când în sfârșit oamenii aveau acces la informații, emisiunea „Știință și imaginație“, pe care Mironov o realiza împreună cu Mihai Bădescu, ținea cu sufletul la gură toți tinerii, adolescenții și adulții dornici de a afla cât mai multe despre știință și despre sience-fiction. În anii de cenzură a lecturii, Alexandru Mironov a fost unul dintre puținii autori care au reușit să publice un best-seller. La vremea aceea, și poate și în vremurile actuale, în casele fiecărui român exista un exemplar din „Enigmatic pământul“, cartea care le aducea cititorilor acasă secvențe din întreaga lume, căci autorul a străbătut deșertul Saharei și a colindat lumea în lung și în lat, fiind un izvor nesecat de cunoaștere și informație.
În prezent, Alexandru Mironov continuă să facă ceea ce știe mai bine: aduce știința și tainele ei cât mai aproape de oamenii care doresc să pătrundă sensurile ascunse ale Universului, prin intermediul emisiunii „Digipedia - Știință“, care se difuzează pe Digi World.
Tema de la APChat: „Omenirea în anul 2035“
Joi, la APChat, Alexandru Mironov le va face celor care vor participa la eveniment o prezentare în avans a societății umane de peste 20 de ani, discutând pe tema „Omenirea în anul 2035“. De asemenea, în măsura în care publicul va dori, jurnalistul științific va face câteva dezvăluiri despre planurile pe care umanitatea ar trebui să le dezvolte în următorul milion de ani pentru o evoluție într-o direcție pozitivă.
Unde și când se ține APChat
Prima ediție a seriei de întâlniri APChat, organizate de Asociația pentru Comunitate, se va desfășura în amfiteatrul Universității Babeș-Bolyai - extensia Sfântu-Gheorghe.
Ediția din 24 septembrie a APChat este realizată prin sprijinul partenerilor Universitatea Babeș-Bolyai – extensia Sfântu-Gheorghe, DJST Covasna și Asociația Cultural-Creștină „Justinian Teculescu“. Evenimentul va începe de la ora 18:30. Intrarea este liberă.