ACTUALITATE 17 februarie 2013

Apa curentă de la Moacșa, blocată de neseriozitatea firmei executante

de Monica Vrânceanu | 363 vizualizări

Autoritățile locale din Moacșa se confruntă cu o problemă serioasă legată de faptul că, deși lucrările pentru rețeaua de apă curentă au fost demarate și s-au investit deja bani buni în acestea, oamenii tot așteaptă ziua în care vor beneficia de acest sistem modern.

Primaria Moacsa

Primarul comunei, Bács Benke László, a explicat că proiectul pentru apă curentă a fost demarat în urmă cu patru ani, dar sunt deja doi ani de când stagnează, din neseriozitatea firmei executante.

„Rețeaua este făcută, însă una dintre fântâni nu a fost curățată în vreme ce a doua fântână nici nu a fost realizată. Oamenii nu au apă curentă din cauză că firma contractată, SC Ifcor SA, este neserioasă. Valoarea lucrărilor era de 900.000 de lei, iar din aceasta s-au plătit deja 500.000 de lei. Ar mai trebui să achităm 400.000 de lei, banii ar veni de la Guvern, însă cum să mai dăm banii aceștia, dacă nu s-a respectat mai nimic din contract…?”, a spus primarul.

Bács Benke László a menționat că, recent, administrația locală a acționat în judecată firma executantă, pentru a putea debloca lucrările și a finaliza în cele din urmă rețeaua de apă curentă.

Primăria are și probleme legate de neplata taxelor și impozitelor – valoarea acestora, cu datorii inclusiv se ridică la 200.000 de lei. Conform primarului, datoriile aparțin nu doar unor persoane care nu-și permit să plătească aceste dări, ci și unora care ar avea de unde dar pur și simplu nu vor să plătească. În acest sens, primarul a declarat că probabil vor demara acțiuni de executare silită acolo unde este cazul.

________________________________________________________

UPDATE

 

Drept la replică

SC IFCOR SA vine cu un drept la replică şi vă sesizează pe această cale depre gravele calomnii şi afirmaţii tendenţioase făcute în articolul „Apa curentă de la Moacşa, blocată de neseriozitatea firmei executante”, ale d-lui Bacs Benke Laszlo în calitate de primar actual al Comunei Moacşa, apărut în data de 18.02.2013.

Se afirmă astfel în mod jignitor şi neadevărat faptul că locuitorii Comunei Moacşa nu au apă curentă din cauza societăţii noastre.

În decembrie 2009 între Beneficiarul Comunei Moacşa şi Antreprenorul SC IFCOR SA a fost încheiat Acordul Contractual pentru executarea lucrării denumite „Alimentare cu apă a localităţii Pădureni – Comuna Moacşa, jud. Covasna”.

S.C. IFCOR S.A. a realizat toate lucrările corespunzător şi în conformitate cu prevederile Contractului, în limita resurselor financiare alocate de Beneficiarul Comuna Moacşa.

Astfel, din valoarea totală a contractului de 852,7 mii lei au fost realizate lucrări în valoare de 532,4 mii lei de către SC IFCOR SA, de unde rezultă că societatea noastră şi-a îndeplinit mai mult de jumătate din obligaţiile asumate prin contract şi nu aşa cum afirma, rău intenţionat, primarul comunei că „nu s-a respectat mai nimic din contract...”.

Dl. primar ar trebui să se îngrijească să obţină şi să asigure fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor contractate, în loc să facă acuzaţii nefondate în presă la adresa S.C. IFCOR S.A.

Menţionam că până la data prezentă societatea nu are cunoştinţă despre existenţa unui litigiu înregistrat pe rolul instanţelor de judecată legat de acest contract.

SC IFCOR SA

Teme articol: primaria moacsa IFCOR SA
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.