ACTUALITATE 23 noiembrie 2016

Anul viitor va fi Anul Turismului în judeţul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1216 vizualizări

Anul 2017 va fi declarat Anul Turismului în judeţul Covasna, potrivit deciziei membrilor Consiliului Judeţean, întruniţi miercuri în şedinţă ordinară.

„Se declară anul 2017 ca Anul Turismului în județul Covasna. Instituțiile subordonate Consiliului Județean Covasna, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Aquasic și Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna vor susține Anul Turismului prin promovarea turismului, a obiectivelor turistice de toate tipurile (balnear, cultural, agroturism, cinegetic etc.) și a evenimentelor din județ la nivel național și internațional, respectiv prin campanii naționale de promovare a obiectivelor turistice din județ, vor organiza manifestări prin care să crească fluxul turistic”, se arată într-o Hotărâre a Consiliului Judeţean aprobată miercuri.

Decizia autorităţilor vine atât ca urmare a deciziei Organizației Națiunilor Unite de numire a anului 2017 ca An Internațional de Turism Durabil pentru Dezvoltare, dar şi ca urmare a strategiei de Dezvoltare a Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020, care arată că formele de turism cu cel mai ridicat potențial de dezvoltare sunt turismul montan, turismul balnear, turismul cultural și turismul rural.

Într-o conferinţă de presă susţinută în aceeaşi zi, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a precizat că activităţile dedicate turismului organizate anul acesta la nivel judeţean au fost un pas de pregătire pentru ceea ce va urma în anul 2017. „Probabil nu toată lumea ştie că s-a dublat numărul turiştilor, de la 50.000 la 100.000 de persoane şi la finalul anului se vor înregistra peste 500.000 de nopţi petrecute în judeţul Covasna, conform statisticilor prezentate de contractele facturate. Vrem să schimbăm aspectul, retorica şi orientarea spre turism pentru că 90% din turiştii care vin în judeţul Covasna sunt de naţionalitate română, restul sunt din afara ţării. Doar între 5 şi 7% sunt turişti din Ungaria. Turiştii români, care vin din Bucureşti, din Moldova sau din Valea Prahovei, nu vin ca să mănânce ce găsesc şi acasă, ci vin la noi ca să găsească ceva specific zonei. Anul acesta ne-am pregătit, ca să putem pronunţa anul 2017 Anul Turismului în judeţul Covasna. Am adus în judeţ peste 100 de ziarişti, bloggeri, conducători de agenţii de turism din Bucureşti. Mulţi dintre aceştia nu au fost niciodată în Ţinutul Secuiesc, dar toţi au plecat de aici cu o senzaţie pozitivă, în ceea ce înseamnă ce putem oferi pentru turişti. Sloganul a fost „Ţinutul Conacelor”. Avem un specific al zonei pe care nu îl mai are nimeni. (...) Avem câteva locuri speciale, pe care alţii nu le au. În judeţul Covasna sunt înregistrate peste 165 de conace, unele dintre ele destinate turiştilor. (...) Vom deschide şi o nişă pentru cei care vin pe jos sau cu bicicleta. (...) Am investit şi vom investi în drumurile judeţene şi comunale”, a spus preşedintele CJ.

Potrivit Hotărârii aprobate miercuri, „fondurile necesare organizării evenimentelor prilejuite de Anul Turismului Județean Covasna vor fi asigurate din bugetul județului Covasna sau, după caz, din bugetele instituțiilor subordonate”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.