ACTUALITATE 14 noiembrie 2019

Anul acesta, s-a dublat cantitatea de sticlă colectată

de Covasna Media | 948 vizualizări

Anul acesta au fost colectate de peste două ori mai multe sticle la evenimentele de colectare organizate de Tega. Prin comparație, în timp ce în 2018 am colectat aproape 100.000 kg recipiente din sticlă, în acest an cantitatea a ajuns la 225.912 kg”, a sintetizat directorul TEGA, Máthé László.

Un alt element major în segmentul colectării au fost dispozitivele casnice și electronice, cu o creștere de peste 50% în acest domeniu: anul trecut, 91.088 kg de deșeuri electronice au fost colectate, cantitate care a crescut semnificativ anul acesta la 142.624 kg.

Conducerea TEGA consideră că succesul campaniei de recoltare și degivrare a sticlei se datorează mai multor factori: „Astfel de promoții funcționează mai bine dacă vom oferi ceva în schimb. Publicul a răsouns pozitiv în momentul în care am oferit o bere de 0,5 litri pentru 5 kilograme de sticlă și sunt încântaţi şi de reducerea la deșeurile electrice. În acest an, am oferit în total reduceri din taxa de salubritate de 19.885 de lei pentru deşeurile electronice depuse, ceea ce este cu siguranță o sumă importantă. Al treilea factor pentru succesul acțiunii este frecvența: rezultatele confirmă că a fost o idee bună să organizăm de două ori pe an aceste acţiuni de colectare. Vom continua cu siguranță în 2020!”, a spus directorul.

Acţiunile de colectare au avut loc în 110 localități din judeţ (sate, comune şi oraşe), iar majoritatea sticlelor au fost colectate de la Bodoc (8.035 kg). Pe locul 2 s-a clasat comuna Reci (7.723 kg), iar pe locul trei a fost Zăbala (7.200 kg).

Comuna Brăduţ este lider în colectarea de deşeuri electronice și electrocasnice cu 7.579 kg, al doilea loc fiind ocupat de Ojdula cu 7.282 kg și al treilea de Ghidfalău cu 7.098 kg.

Conform planurilor, acțiunile de colectare sticle şi deşeuri DEEE va începe la jumătatea lunii martie, fiind aşteptate din nou rezultate foarte bune.

(TEGA, Biroul de presă)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.