ACTUALITATE 15 mai 2012

Amenzi pentru locurile de muncă nedeclarate la AJOFM

de Székely Emőke | 99 vizualizări

Amenzile încep de la 5.000 de lei.

Firmele care nu declară locurile de muncă vacante și la AJOFM riscă să fie amendate. „În luna aprilie din cele 478 de societăți care și-au mărit numărul de personal, 312 nu au comunicat locurile de muncă vacante și la AJOFM. O cauză probabilă este aceea că le-au declarat în alte județe decât Covasna, dar dacă nu este așa, vom trimite atenționări administratorilor. Am observat diferența pe baza declarațiilor lunare depuse, cele mai multe nereguli fiind la firmele de construcții” – a declarat directorul Agenției Județene Pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, Kelemen Tibor.

El a spus că potrivit legii, de la apariția postului nou firma are la dispoziție cinci zile pentru a comunica oferta către AJOFM, dar experiența arată că mulți uită de acest aspect, crezând că este de ajuns înregistrarea posturilor la REVISAL. Kelemen spune că până acum au avut doar cazuri de atenționare, dar cei care nu se conformează riscă amenzi care încep de la 5.000 de lei.

În altă ordine de idei, directorul AJOFM Covasna a spus că instituția pe care o conduce se axează pe cursurile de formare profesională, dat fiind faptul că mediul economic trebuie să fie cel care crează locuri de muncă. Din acest motiv în luna iunie agenția organizează cursuri de asfaltator, contabil, florar, competențe de limba germană și competențe IT.

Nivelul șomajului în județul Covasna a scăzut în luna aprilie față de martie, ajungând la 8,12%.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.