ACTUALITATE 5 aprilie 2023

Amenzi în valoare de peste 25.000 de lei date de polițiștii covăsneni în doar două zile

de David Leonard Bularca | 603 vizualizări

Polițiștii covăsneni au dat amenzi, în doar două zile, de peste 25.000 de lei, în urma unor acțiuni de control pe care le-au avut la Baraolt și pe sectorul de drum Coșeni-Sfântu Gheorghe, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna. 

Pe 31 martie polițiștii au făcut controale în zona localității Baraolt „în vederea reducerii riscului de victimizare prin accidente rutiere, identificării şi tragerii la răspundere a participanților la traficul rutier care încalcă prevederile legislaţiei rutiere şi a celor care comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere și creșterea gradului de conștientizare, în rândul tuturor participanților la trafic, a riscurilor la care se expun în situația nerespectării normelor rutiere”. 

În urma acțiunii, polițiștii au dat 42 de amenzi, în valoare de 14.050 de lei, din care 22 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Au fost reținute și două permise de conducere și trei certificate de înmatriculare, se arată în comunicatul de presă transmis de reprezentanții IPJ Covasna. 

Următoarea zi, pe 1 aprilie, polițiștii au verificat dacă se respectă legea pe sectorul de drum Coșeni-Sfântu Gheorghe. 

Au aplicat, în total, 31 de amenzi, în valoare de 11.020 de lei, din care 26 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au mai transmis polițiștii covăsneni. 

Recomandări de la IPJ Covasna

Polițiștii au și o serie de recomandări pentru populație, mai ales în contextul condițiilor meteo de zilele acestea:

  • Pentru siguranța traficului rutier, polițiștii vă recomandă ca, înainte de a pleca la drum, să vă informaţi temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor. În mod ideal, călătoria ar trebui planificată din timp și efectuată într-o perioadă cât mai sigură. Luați în calcul folosirea rutelor alternative care pot fi mai puțin aglomerate decât arterele principale.
  • Puteți fi informați cu privire la condițiile de trafic rutier, evenimente rutiere și eventuale rute ocolitoare prin intermediul Centrului INFOTRAFIC al I.G.P.R.
  • Aveți grijă la viteza cu care circulați și respectați regimul legal de viteză. Reiterăm faptul că atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă etc. ori când vizibilitatea este sub 100 m în condiții de ceață, ploi torențiale, ninsori abundente, conducătorii de vehicule sunt obligați să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități și 50 km/h în afara localității.
  • Pietonilor le recomandăm să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să traverseze drumul doar prin locurile permise și să se asigure temeinic înaintea traversării. Nu uitați că, în condiții de vreme rea, vizibilitatea scade, așadar dați șoferilor timp suficient pentru vă vedea și pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare.

Sursa foto: arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.