ACTUALITATE 30 mai 2018

Amenzi de peste 530.000 de lei aplicate de C.J.P.C Covasna în cursul anului trecut

de Geanina Lupșa | 660 vizualizări

La nivel județean s-au efectuat în anul precedent 1.937 de controale

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (C.J.P.C.) Covasna a efectuat în  anul 2017 un număr de 1.937 de acțiuni de control. În urma acestora au fost încheiate 1.240 de procese verbale de constatare, 659 procese verbale de constatare contravenție, iar 390 de cazuri s-au soldat cu amenzi contravenționale și 384 cu avertismente, potrivit unui comunicat de presă.

Pe parcursul anului 2017, la nivelului județului s-au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 539.900 de lei de către C.J.P.C. Covasna.

Acțiunile de control s-au desfășurat atât în domeniul alimentar, cât și în cel nealimentar, dar și în domeniul prestării serviciilor.

În ceea ce privește domeniul alimentar, au fost efectuate 949 controale și s-a urmărit modul de comercializare, depozitare și etichetare a produselor alimentare.

În domeniul nealimentar s-a urmărit  verificarea respectării prevederilor legale la comercializarea articolelor textile, produse cosmetice, aparate frigorifice de uz casnic etc. În total s-au efectuat controale la 623 de unități din județ.

La nivelul domeniului prestării serviciilor s-au desfășurat controale la 365 de operatori (la patinoare, unități de cazare turistică și de alimentație publică, servicii de agrement, bazine etc.).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.