ACTUALITATE 11 iulie 2018

Amenzi de până la 2.500 de lei pentru parcare ilegală

de Geanina Lupșa | 2113 vizualizări

La Sfântu Gheorghe, staționarea autovehiculelor s-ar putea face după reguli noi

Primăria din Sfântu Gheorghe propune printr-un proiect de hotărâre noi reguli în ceea ce privește staționarea autovehiculelor în oraș. Astfel, parcarea dubelor şi camioanelor pe teritoriul municipiului va interzisă pe timpul nopții.

Între orele 18:00–06:00 va fi interzisă staţionarea voluntară a vehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 1,9 tone pentru transportul de marfă şi a vehiculelor care au mai mult de nouă locuri pe scaune pentru transportul de persoane pe domeniul public şi privat al Municipiului Sfântu Gheorghe, conform proiectului de hotărâre lansat în dezbatere publică.

Prevederile nu se aplică pe timpul efectuării operaţiunilor de încărcare/descărcare sau îmbarcare/debarcare, iar conducătorii acestor vehicule au obligaţia să respecte semnalizarea rutieră din zonă.

Totodată, va fi interzisă staționarea autovehiculelor în zona rezidențială în care deținătorul legal al autovehiculului are în posesie un garaj pe domeniul public.

De asemenea, proprietarii de autovehicule care închiriază loc de parcare rezidențial în condițiile legii sau beneficiază de locuri de parcare gratuite, nu pot staționa în alt loc pe domeniul public pe o rază de 500 m de locul de parcare închiriat.

Amenzi de până la 2.500 de lei

Încălcarea prevederilor hotărârii va constitui contravenție şi va fi sancţionată de Poliţia Locală cu amenzi de la 100 până la 2.500 lei.

Scopul schimbării legislației locale este de a descongestiona astfel parcările, care sunt oricum prea puține, după spusele primarului Antal Árpád.

Potrivit expunerii de motive în ceea ce privește proiectul de hotărâre este nevoie de o reglementare a staționării vehiculelor, întrucât „s-a constatat că pe străzile din municipiul Sfântu Gheorghe, pe aleile dintre blocuri şi în parcările aferente acestora, staţionările voluntare ale vehiculelor grele sunt extrem de frecvente, iar un număr semnificativ de vehicule din această categorie sunt fie parcate la domiciliul şoferilor, fie abandonate de multă vreme pe diverse artere. Mare parte a acestor vehicule aparţin unor societăţi comerciale care au spaţii amenajate pentru staţionare, dar care permit şoferilor să parcheze vehiculele în afara acestora. De asemenea, particularii deţinători de astfel de vehicule le parchează în vecinătatea locuinţelor personale. Acest fenomen reduce capacitatea de circulaţie şi staţionare pe arterele rutiere şi în parcările amenajate de pe raza teritoriului municipiului Sfântu Gheorghe”.

Textul complet al proiectului de hotărâre cu caracter normativ poate fi consultat la sediul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, Compartimentul Relaţii cu Publicul, Informaţii, Registratură, respectiv pe pagina web a instituţiei: www.sfantugheorgheinfo.ro., începând cu data de 9 iulie 2018.

Eventualele propuneri, sugestii, opinii exprimate în scris, care să conțină numele, prenumele, domiciliul şi nr. de telefon al semnatarului, se vor depune la Compartimentul Relaţii cu Publicul, Informaţii, Registratură sau la adresa de e-mail: tunde.balint@sepsi.ro, până la data de 19 iulie 2018.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.