ACTUALITATE 3 aprilie 2011

Amendă pe 10.000 de lei pentru 70 de metri cubi de lemne fără acte

de Monica Vrânceanu | 53 vizualizări
O firmă din Baraolt a fost sancționată și amendată cu 10.000 de lei în urma faptului că nu a putut prezenta actele justificatoare pentru 70 de metri cubi de lemn pe care îi avea într-o magazie. Polițiștii Serviciului de Ordine Publică Covasna și specialiștii silvici au efectuat un control la o societate comercială din Baraolt care are ca domeniu de activitate prelucrarea lemnului. Polițiștii au găsit în depozitul

O firmă din Baraolt a fost sancționată și amendată cu 10.000 de lei în urma faptului că nu a putut prezenta actele justificatoare pentru 70 de metri cubi de lemn pe care îi avea într-o magazie.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică Covasna și specialiștii silvici au efectuat un control la o societate comercială din Baraolt care are ca domeniu de activitate prelucrarea lemnului. Polițiștii au găsit în depozitul societăţii aproximativ 14 metri cubi de cherestea pentru care reprezentantul firmei, S. Almos, de 42 de ani, nu a putut prezenta documente de proveninenţă.

În cadrul aceluiaşi control au fost comparate stocurile faptice cu cele scriptice și s-a constatat o diferenţă în minus în ceea ce priveşte stocurile faptice. Diferența a reprezentat 7,305 metri cubi cherestea specia molid, 26,46 metri cubi de lemn pentru foc specia carpen, 10 metri cubi de lemn de foc specia fag şi 15 metri cubi lemn de foc, specia jugastru.

Potrivit polițiștilor, materialele lemnoase au fost comercializate fără a fi însoţite de documente de provenienţă şi de însoţire.

În cauză s-a întocmit proces-verbal de constatare a contravenţiei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, societatea comercială fiind amendată cu 10.000 lei. Tot lemnul a fost confiscat, iar directorul societății a fost, la rândul său, sancționat contravențional cu 1.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.