ACTUALITATE 31 octombrie 2020

(Update) Alte 14 zile de restricții în 11 localități covăsnene, printre care și Sfântu Gheorghe; încă 2 localități au intrat în scenariul roșu

de Iulia Drăghici - Taraș | 7583 vizualizări

UPDATE: Hotărârile care vizează extinderea măsurilor pentru următoarele 14 zile pot fi accesate aici: https://cv.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/41/2020/11/hot-60-CJSU.pdf și 

https://cv.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/41/2020/11/hot-61-CJSU.pdf

Știrea inițială: Sălile de fitness vor putea funcționa din nou

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Covasna a adoptat vineri o serie de hotărâri care arată că localitățile Sfântu Gheorghe, *Bodoc, Malnaș, Arcuș, Valea Mare, Angheluș, Dalnic, Comandău, Chilieni, Mereni și Lunca Mărcușului continuă în scenariul roșu și în următoarele 14 zile, începând din 31 octombrie. Tot din această dată se instituie măsuri suplimentare de protecție în alte două localități: Baraolt și Poian. Decizia vine după ce numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 este aici peste 3/1000 de locuitori, arată documentele CJSU.

Erată: Localitățile Arcuș, Bodoc, Malnaș, Valea Mare și Angheluș figurează oficial în scenariul galben, deci nu s-au prelungit cele 14 zile de restricții. 

Astfel, în celelalte localități rămân valabile măsurile de protecție care prevăd obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, școlile funcționează după scenariul roșu, adică online, iar activitatea unor operatori economici se sistează sau se reduce - de exemplu, restaurantele funcționează în continuare cu restricții la interior, dar și alte măsuri.

CJSU s-a răzgândit totuși cu privire la activitatea sălilor de fitness, care nu mai figurează ca fiind interzisă. În acest sens, un operator economic a trimis zilele trecute o plângere prealabilă Prefecturii, prin care solicita reluarea activității în domeniu, altfel va acționa în instanță instituția pentru despăgubiri. Anterior, o altă firmă în domeniu a formulat o solicitare Instituției Prefectului de a motiva soluția adoptată în urmă cu 14 zile, care arăta că „este interzisă activitatea în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte, săli de sport, fitness, muzee etc.”, când alte orașe mai mari din țară nu au adoptat astfel de decizii referitoare la sălile de fitness. Totodată, o petiție pentru redeschiderea acestora la Sfântu Gheorghe a fost semnată de peste 600 de persoane.

( Detalii în articolele următoare:  https://covasnamedia.ro/stirea-zilei/covid-si-salile-de-fitness-prea-multa-preventie  și https://covasnamedia.ro/stirea-zilei/exclusiv.-cum-e-sa-fii-prefect-de-nici-un-an-in-toiul-unei-crize-sanitare-de-proportii ). 

Toate hotărârile adoptate vineri pot fi consultate accesând site-ul Prefecturii, la secțiunea de Situații de Urgență: https://cv.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/.

Tot aici se găsește și hotărârea privind activitatea școlilor din județ în săptămâna viitoare, dar și cea care arată că din 2 noiembrie intră în scenariul roșu clasele V- XII de la Liceul „Korosi Csoma Sandor” din Covasna, dar și V-XII de la Liceul Teoretic „Nagy Mozes” din Târgu Secuiesc intră în scenariul roșu. 

Bilanțul de sâmbătă, 31 octombrie, privitor la cazurile de COVID-19 arată că la nivel național au fost înregistrate 5.753 de noi îmbolnăviri. Dintre acestea, 35 sunt din județul Covasna. Aici, numărul total se ridică la 2.221. Vineri, în județul Covasna au fost raportate 83 de îmbolnăviri.

Potrivit datelor transmise de DSP Covasna, la nivelul jud. Covasna incidența cumulată a cazurilor de infectare (fără focare) pentru ultimele 14 zile este de 2,33/1000 de locuitori.

Precizăm că la această dată, pentru un număr de 16 localități ale județului, incidența cumulată pe ultimele 14 zile (fără focare), a depășit 3/1000 de locuitori. Aceste localități sunt Sf. Gheorghe, Baraolt, Belani, Bita, Brateș, Chichiș, Chilieni, Dobârlău, Lunca Mărcușului, Mărtănuș, Pachia, Pădureni, Poian, Sâncraiu, Valea Dobârlăului și Valea Zălanului.

De asemenea, la această dată, un nr. de 27 de localități au incidența cumulată/ultimele 14 zile(fără focare), între 1,5 – 3/1000 locuitori, 28 de localități au incidența cumulată/ultimele 14 zile(fără focare) sub 1,5/1000 de locuitori, iar 51 de localități nu au niciun caz pozitiv.

Menționăm că datele prezentate sunt în dinamică și se pot schimba de la o oră la alta”, mai arată Prefectura într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.