ACTUALITATE 21 februarie 2013

Alina Aftin din Sfântu Gheorghe vede frumosul în orice

de Székely Emőke | 271 vizualizări

Tânăra confecționează aranjamente ikebana în rame și vrea să dezvolte o afacere

ikebana

Este mamă, lucrează la Inspectoratul Județean de Jandarmi ca civil și este pasionată de tot ceea ce este frumos. Atât de pasionată, încât s-a apucat și ea să creeze acest frumos prin ikebana, o tehnică japoneză de aranjare a florilor.

Pasiune relativ nouă

Alina a început să confecționeze ikebana în rame în luna decembrie a anului trecut. Spune că întotdeauna și-a dorit să facă lucruri frumoase, iar în această tehnică de aranjare a florilor și-a găsit oarecum vocația. „Am început să confecționez aceste obiecte în decembrie. Este așadar o pasiune nouă, însă fiecare obiect este de fapt și o parte din mine, le fac din plăcere. Desigur, mi-aș dori să le și vând, la partea aceasta mai am de lucrat pentru că se vinde greu să mergi din ușă în ușă. De aceea încerc să le promovez cât pot eu de mult pentru a-mi construi o piață de desfacere” – spune Alina.

Lucrează noaptea

Alina Aftin s-a născut și a crescut în Sfântu Gheorghe. A terminat Liceul de Artă, este căsătorită și are un copil. Cel mic va împlini în curând doi ani, iar tânăra mamă se va întoarce la muncă, la Inspectoratul Județean de Jandarmi, unde este personal civil. Nu va renunța însă la pasiunea ei și spune că va confecționa în continuare ikebana. „Lucrez mai mult noaptea pentru că ziua copilul meu îmi face programul. Pot spune că ikebana mă liniștește și îmi dă o stare de bine. Întotdeauna aveam un sentiment ciudat când trebuia să arunc florile, dar iată că acum le pot refolosi. Materia primă pentru obiectele mele o cumpăr de la diferite firme de specialitate din Târgu Secuiesc și Odorheiu Secuiesc. Pot spune că nu câștig foarte mult după obiectele vândute pentru că 80% din preț este de fapt prețul materialelor pe care le folosesc. Cu toate acestea un ban în plus nu strică, mai ales că sunt singura care aduce bani în casă” – ne-a declarat tânăra.

Nu duce lipsă de idei

Originalele ikebana sunt aranjamente florale în ghivece. Alina însă spune că nu este foarte talentată la pictură, de aceea a ales să facă ikebana în ramă. Are în plan însă și confecționarea unor astfel de aranjamente pe covorașe de bambus, care apoi pot fi agățate pe perete. Spune că idei are, însă pentru a le duce la bun sfârșit are nevoie de multe materiale, care nu sunt tocmai ieftine. Desigur, alta ar fi situația dacă și-ar vinde foarte bine produsele. Are de gând să se intereseze pe la florării, poate-poate cineva dorește să cumpere o cantitate mai mare. Până atunci însă și-a deschis un webshop, de unde cei interesați pot cumpăra câte o creație. Prețurile sunt în jur de 15-30 de lei.

În centru de Zilele Sfântu Gheorghe

„Sper ca de Zilele Sfântu Gheorghe să îmi pot expune câteva creații, pe care să le și vând. Mă va ajuta mama mea, ea a mai fost în târgul organizat de zilele orașului, sper că anul acesta târgul să aducă clienți și pentru mine. Până atunci însă le stau la dispoziția celor interesați atât pe pagina mea de Facebook, cât și prin magazinul online deschis recent pe  ikebane.shopmania.biz” -  ne-a declarat Alina.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.