ACTUALITATE 27 septembrie 2020

Alegeri locale 2020: prezența la vot la ora 8:00 în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1690 vizualizări

Alegerile pentru primari, consilieri locali, președinți de consilii județene și consilieri județeni au început. La o oră de la deschiderea urnelor, prezența la nivel național era de 1,86%, arată datele oficiale. În județul Covasna, la ora de referință erau înregistrate 1,10% (2.017 voturi din numărul total de votanți înscriși pe liste).

Cifra plasează județul nostru pe penultimul loc, după Harghita, cu 0,93%, iar după Covasna urmează Vaslui, cu 1,36% prezență la vot.

La nivelul județului, cel mai mare număr de votanți care s-au prezentat la urne până la ora 8:00 era înregistrat la secția de votare din Căminul Cultural Valea Scurtă, 5,31% (11 votanți din 207) urmat de cea de la Școala Gimnazială Zăbrătău cu 4,81% (21 de votanți din 436) și de Școala Primară Valea Dobârlăului, cu 4,36% (12 votanți din 256 înscriși pe liste).

Tot la ora de referință 8:00, erau și cinci secții unde nu s-a înregistrat încă niciun vot (Sala de Ședințe a Consiliului Local Brateș, Școala Primară Imeni, Clădirea fostei şcoli generale cu clasele I-IV Eresteghin din Moacşa, Căminul Cultural Pădureni și Clădirea Căminului Cultural Bifcalău.

În județul Covasna, cele mai multe voturi s-au înregistrat în prima oră de vot în mediul rural - 1.172. În urban au fost exprimate 845 de voturi.

Secțiile de votare sunt deschise până la ora 21:00.

În ziua votului, alegătorii care se prezintă la vot sunt obligați să respecte măsurile speciale de protecție stabilite de autorități în contextul pandemiei de COVID – 19.

Instituția Prefectului – Județul Covasna menționează că în jud. Covasna au fost luate toate măsurile necesare pentru ca alegerile din 27 septembrie 2020 să se desfășoare în condiții optime de siguranță sanitară. De aceea facem apel la cetățenii cu drept de vot să se prezinte la secțiile de votare unde sunt înscriși pentru a vota cu candidatul pe care și-l doresc. Votul este o datorie civică a fiecărui cetățean. Rugăm alegătorii să respecte măsurile dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus și să coopereze cu instituțiile statului dacă situația impune.

Mulțumim tuturor celor care manifestă un comportament și o atitudine civică responsabilă!”, transmite Prefectura, printr-un comunicat de presă.

Sursa: https://prezenta.roaep.ro/. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.