ACTUALITATE 12 martie 2020

(Update) Al doilea caz de coronavirus confirmat în județul Covasna!

de Iulia Drăghici - Taraș | 10297 vizualizări

UPDATE1: S-au depistat încă două cazuri. În total, în județul Covasna s-a ajuns la patru cazuri. 

UPDATE: Bărbatul din Covasna depistat pozitiv pentru coronavirus va fi transportat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, unde soţia sa a fost internată miercuri, după confirmarea diagnosticului de către Institutul "Matei Balş" din Bucureşti.

„S-a confirmat al doilea caz în judeţul Covasna. Este soţul doamnei din Covasna şi este transportat la Cluj", a declarat pentru AGERPRES prefectul judeţului, Iulian Todor.

Cei doi soţi, ambii în vârstă de 53 de ani, au venit din Trentino, Italia, pe data de 8 martie şi s-au izolat la domiciliu.

Miercuri seară, după confirmarea diagnosticului, femeia a fost transportată şi internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

La scurt timp, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică pentru a identifica toate persoanele care au intrat în contact cu această familie şi, potrivit Prefecturii, au fost depistate trei persoane, cărora li s-au recoltat probe şi au fost trimise spre analiză la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov.

Prefectura a precizat că în acest moment, în judeţul Covasna se află în carantină patru persoane şi 83 sunt izolate la domiciliu, faţă de 66, câte erau în ziua precedentă.

Știrea inițială: Al 53-lea caz de coronavirus confirmat în România este al unui bărbat în vârstă de 53 de ani din Covasna. 

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat joi seară încă şapte cazuri noi de coronavirus, numărul acestora la nivel naţional ajungând la 59.

În ceea ce privește al doilea caz confirmat în județul Covasna „este vorba despre un bărbat de 53 ani, din Covasna, care a venit din Trentino, Italia, pe data de 8 martie şi autoizolat la domiciliu, contact cu un caz pozitiv”, arată Agerpres. 

Celelalte şase persoane sunt din Hunedoara, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Sursa: Agerpres. 

Informații despre primul caz, anunțat miercuri. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
George Sagetarius, 13 martie 2020
Stie tot orasul ca nu  s-au izolat la domiciliu...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.