ACTUALITATE 11 martie 2020

(Update) Primul caz de coronavirus în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 13405 vizualizări

UPDATE: Până vineri, s-au confirmat patru cazuri, printre care și soțul femeii. 

Femeia din orașul Covasna era încă din 8 martie plasată în autoizolare 

O femeie în vârstă de 53 de ani din orașul Covasna este prima persoană din județ pentru care s-a confirmat infectarea cu virusul COVID-19. Aceasta se afla în izolare la domiciliu încă din 8 martie, de când s-a întors din Italia. Rezultatul a fost făcut public miercuri, 11 martie. 

Prefectul județului Covasna, Iulian Todor, a spus pentru Observatorul de Covasna, că femeia va fi tratată la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj. 

 „În acest moment, la nivelul județului Covasna există o persoană pentru care a fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19.

Persoana infectată este o femeie, în vârstă de 53 de ani, din orașul Covasna, sosită în data de 08.03.2020 din Italia. 

Menționăm că, în tot acest interval persoana infectată cu virusul COVID-19 s-a aflat în autoizolare la domiciliu.

La momentul de față s-a declanșat o anchetă epidemiologică și persoana respectivă urmează a fi transportată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca”, a informat ulterior și Cancelaria Prefectului, printr-un comunicat de presă. 

Pe lângă acest caz, în județ mai sunt încă trei persoane în carantină, pentru care s-au trimis probe în vederea testării. 

Cele 3 persoane aflate în carantină au fost consultate, sunt asimptomatici și li s-au recoltat probe ce au fost trimise pentru analiză la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș””, a mai transmis miercuri Prefectura. 

Alte 66 de persoane sunt în continuare monitorizate la domiciliu. 

Le recomandăm cetățenilor care sunt monitorizați la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spațiile stabilite și să păstreze permanent legătura cu autoritățile sanitare din zona în care se află.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE 0800 800 358. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la o linie dedicată +4021.320.20.20”, subliniază autoritățile. 

Pe lângă acest caz al femeii din județul Covasna, miercuri au fost confirmate încă patru îmbolnăviri la nivel național, două din București și două din Iași. În total, până la ora 17:00, erau identificate 37 de infectări cu virusul COVID-19. Cele mai multe sunt în București (15), Timiș (5), Hunedoara (4) și Iași (2). 

La nivel național, în carantină erau miercuri aproape 570 de persoane, iar în izolare la domiciliu aproape 12.680. 

Recomandările privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)! 

Sursa: Digi24, Mediafax. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.