ACTUALITATE 14 septembrie 2010

Ajutoarele nu prea ne ajută

de Monica Vrânceanu | 53 vizualizări
Banii pentru reconstrucția caselor distruse de inundații vin cu țârâita Ajutoarele pentru reconstrucția celor trei case distruse de inundații în județul Covasna vin cu țârâita. După ce Guvernul a trimis săptămâna trecută în județul nostru 34,56 mc de BCA, cantitate suficientă pentru construirea a două case, în ultimele zile au mai ajuns la noi și elementele din structura metalică necesară construirii locuinţelor. Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că lucrările de recontrucție nu vor putea fi

Banii pentru reconstrucția caselor distruse de inundații vin cu țârâita

Ajutoarele pentru reconstrucția celor trei case distruse de inundații în județul Covasna vin cu țârâita. După ce Guvernul a trimis săptămâna trecută în județul nostru 34,56 mc de BCA, cantitate suficientă pentru construirea a două case, în ultimele zile au mai ajuns la noi și elementele din structura metalică necesară construirii locuinţelor.

Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că lucrările de recontrucție nu vor putea fi începute însă decât în momentul în care în județ vor ajunge toate materialele necesare.

”Nu am ce face, eu nu pot urgenta venirea materialelor, totul depinde de cei de la București”, a mai spus prefectul.

Referindu-se la răcirea vremii și la faptul că există totuși oameni direct afectați care locuiesc în casele distruse de ape, Gyorgy Ervin și-a exprimat speranța că situația nu va mai dura mult, precizând că și în cazul unor prime ninsori, lucrările de construcție la aceste case tip propuse de autoritățile centrale se vor putea desfășura fără probleme.

Conform unei hotărâri de Guvern, în județul Covasna vor fi reparate 152 de locuințe și reconstruite trei case, urmare a faptului că inundațiile au distrus trei locuințe în acest an; casele reconstruite vor fi cu două camere pe o suprafaţă de 60,5 mp, din care suprafaţă utilă 47,45 mp. Cele trei case care trebuiesc reconstruite se află două la Sita Buzăului - în zona Ciumernic și una la Băcel, oamenii locuind și acum în acestea, chiar dacă construcțiile prezintă pericol de prăbușire.

Sursa foto: realitatea.net

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.