ACTUALITATE 16 martie 2017

AgroFood susţine ideea colaborării între pensiunile agroturistice din judeţ şi producătorii locali

de Iulia Drăghici - Taraș | 673 vizualizări

Pensiunile agroturistice din judeţ, dar nu numai, ar trebui să aibă mai multă deschidere către producătorii locali, spun reprezentanţii clusterului produselor şi industriei agroalimentare, AgroFood. Pe această temă, aceştia au subliniat că îşi doresc un parteneriat mai activ cu proprietarii de pensiuni. De partea avantajelor s-au avut în vedere în primul rând dezvoltarea economică locală, atât pentru producător, cât şi pentru administratorii de pensiuni, pentru care produsele locale ar trebui să fie o adevărată valoare.

„În cazul comunităţii, o educaţie frumoasă înseamnă să ne sprijinim unii pe alţii. Cei care se ocupă şi coordonează pensiunile ar trebui să înveţe că în pensiunile lor, produsele locale ar trebui să fie pe primul loc şi ar trebui să fie o mândrie. (...) La o emisiune am văzut un proprietar de pensiune din Austria care a făcut o afirmaţie care m-a încântat. Acesta a spus: „în această pensiune doar televizorul este chinezesc. Restul, de la săpun, mobilă, mâncare, tot, sunt produse realizate la nivel local, pentru că suntem conştienţi că numai împreună putem merge înainte”. Aşa aş vrea să văd şi la noi. Că micii producători au deschidere în pensiuni pentru că aceştia pot garanta în primul rând ca persoane calitatea unui produs. (...) La o pensiune omul vrea să vină şi să guste produsul local, să vadă lucruri specifice. Dacă îi dai lapte cumpărat din supermarket, cred că i-ai tăiat elanul. Producătorul local ar trebui să aibă capacitatea să ducă marfa de calitate la om acasă, iar administratorul de pensiune să aibă capacitatea să o plătească la timp. Rostul este să mergem înainte împreună”, a declarat preşedintele clusterului AgroFood, patronul societății Wega Invest, care îmbuteliază apa de la Vâlcele, Silviu Manole, la o conferinţă de presă.

Ideea a fost susţinută şi directorul executiv al Direcţiei Agricole Covasna, Könczei Csaba, care a adus în discuţie chiar şi o propunere legislativă. „Eu m-am gândit la un moment dat că ar trebui să facem o propunere legislativă în acest sens. În momentul în care se dă codul CAEN pentru pensiune agroturistică, aceasta să demonstreze că are şi produse locale”, a sugerat Könczei Csaba.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.