ACTUALITATE 7 iulie 2015

Afluxul de turişti în judeţul Covasna, în creştere faţă de anul trecut

de Agerpres | 813 vizualizări

Numărul turiştilor care au poposit anul acesta în judeţul Covasna a crescut cu peste 20% faţă de anul trecut.

Potrivit unei statistici oficiale prezentate marţi de dipl. ec. Herman Rosner, membru în Consiliul director al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), în principalele structuri de cazare turistică din judeţul Covasna au fost înregistrate peste 19.570 de persoane în primele patru luni ale acestui an, faţă de aproape 15.900 în 2014, creşterea fiind de 23%. Rezultatul este cu 9,6% peste media naţională, unde la acest capitol s-a înregistrat o creştere de 13,4%. Majoritatea turiştilor, aproape 62%, au preferat să se cazeze în hoteluri şi nu în pensiuni.

În ce priveşte, însă, indicele de utilizare netă a locurilor de cazare, rezultatele nu mai sunt la fel de bune, în luna ianuarie fiind ocupate doar 16,6% din total, în martie aproape 25%, iar în aprilie 29%.

Herman Rosner a ţinut să precizeze că „locomotiva” turismului judeţean o reprezintă staţiunea Covasna, unde marea majoritate a turiştilor vin la odihnă şi tratament cu bilete subvenţionate de stat, însă activitatea turistică în această staţiune a început abia în luna mai a.c. Tot în această staţiune există un spital de recuperare a bolnavilor cu afecţiuni cardiovasculare şi boli asociate, cu aproape o mie de locuri, care este plin cu pacienţi pe tot parcursul anului, însă acestea nu sunt incluse în datele oferite de Direcţia de Statistică.

El a apreciat să judeţul Covasna are un potenţial balnear şi turistic excepţional, iar legiferarea tichetelor de vacanţă creează premise pentru dezvoltarea acestui sector. În opinia sa, tichetele de vacanţă vor contribui la reducerea evaziunii fiscale din domeniul turismului, la reducerea concediilor medicale, a consumului de medicamente, precum şi relansarea turismului intern.

„Tichetele de vacanţă reprezintă o şansă şi pentru turismul covăsnean şi trebuie folosită”, a mai spus Herman Rosner, unul dintre iniţiatorii acestei legi.

Rosner s-a arătat optimist în ce priveşte viitorul turismului covăsnean, bazându-se şi pe faptul că anul acesta vor intra în circuitul turistic trei noi hoteluri de trei şi patru stele, cu baze proprii de tratament balnear. Unul dintre acestea este Hotelul „Căprioara” din staţiunea Covasna, care a fost reabilitat cu aproape 11 milioane de euro de către SIF Transilvania, al doilea va fi un hotel construit de un grup de investitori din Bucureşti tot în staţiunea Covasna, iar al treilea, un hotelul din staţiunea Balvanyos, modernizat cu fonduri europene şi transformat într-un centru wellness şi tratament.

Herman Rosner a menţionat că ar fi fost şi mai optimist în ce priveşte viitorul turismului covăsnean, dacă ar fi fost operaţional aeroport civil din judeţul învecinat Braşov.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.